Η κατάθεση του πρώην συγκάτοικου της Ειρήνης Μουρτζούκου, Σουμόν «καίει» την 25χρονη πατρινή, για τον θάνατο του 19 ημερών βρέφους της. Με την κατάθεση ξαναζωντανεύει εκείνη η μοιραία νύχτα της 19ης Ιουνίου 2022, όταν το 19 ημερών βρέφος «έσβησε» μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ο πρώην συγκάτοικος της Ειρήνης Μουρτζούκου, η οποία έχει ομολογήσει τη δολοφονία τεσσάρων παιδιών, περιγράφει με ανατριχιαστική λεπτομέρεια όσα είδε και έζησε. Από την πρώτη γνωριμία τους έως τη στιγμή που αντίκρισε το μωρό νεκρό στο κρεβάτι.
Ο μάρτυρας με καταγωγή από το Μπανγκλαντές ξεκινάει τη μαρτυρία του μιλώντας για την πρώτη τυχαία γνωριμία με την Ειρήνη Μουρτζούκου, τον Μάιο του 2022, στην Κάτω Αχαΐα. «Εγώ την Ειρήνη τη γνώρισα τον Μάιο του 2022 στην Κάτω Αχαΐα, εκεί που μένω δηλαδή. Για να καταλάβετε, περπατούσα στον δρόμο και με σταμάτησε εκείνη να μου ζητήσει ένα τσιγάρο και εγώ της απάντησα ότι δεν έχω. Μιλήσαμε λίγη ώρα και εκείνη μου είπε ότι επειδή ήταν έγκυος θα μπορούσαμε να παντρευτούμε και έτσι να μπορέσω να βγάλω και εγώ χαρτιά στην Ελλάδα, γιατί τότε δεν είχα τίποτα. Εγώ δεν της απάντησα τίποτα, αλλά μετά που το σκέφτηκα στο σπίτι μόνος μου και το συζήτησα και με έναν φίλο μου, κατάλαβα ότι αν έκανα γάμο με την Ειρήνη θα μπορούσα να βγάλω χαρτιά στην Ελλάδα. Βέβαια, με την Ειρήνη δεν αλλάξαμε τηλέφωνα, οπότε μετά από 2-3 μέρες βρεθήκαμε ξανά τυχαία στον δρόμο και της είπα να παντρευτούμε. Τον επόμενο καιρό μιλούσαμε στο τηλέφωνο και εγώ τη βοηθούσα με ό,τι χρειαζόταν», είπε συγκεκριμένα στις Αρχές ο 40χρονος.
Στη συνέχεια τονίζει ότι ήταν αποφασισμένος να μεγαλώσει το παιδί ως δικό του: «Μου είχε πει ότι ήταν έγκυος και ότι σε λίγο καιρό θα γεννούσε. Όταν τη ρώτησα να μου πει πού είναι ο πατέρας του παιδιού, μου είπε να μην ασχολούμαι και να μη ρωτάω πολλά. Της έδινα λεφτά για εξετάσεις και για να έχει να περνάει. Εκείνη μου είχε πει ότι όταν γεννήσει το μωρό, θα μπορούσαμε να κάνουμε τον γάμο. Όσο περνούσε ο καιρός εγώ άρχισα να αγαπάω την Ειρήνη και ήθελα να μεγαλώσω το παιδί της, το οποίο όμως δεν ήταν δικό μου και ούτε μου είπε ποτέ ποιανού ήταν. Εμένα δεν με ενδιέφερε ποιος ήταν ο πατέρας του παιδιού, γιατί θα το μεγάλωνα σαν δικό μου».