Ψυχολογική στήριξη από την τεχνητή νοημοσύνη ζητά πάνω από ένας στους τέσσερις εφήβους στην Ιταλία σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το τμήμα της μκο Save The Children στην Ιταλία το 41,8%, έχει στραφεί σε εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης για βοήθεια σε στιγμές θλίψης, μοναξιάς ή άγχους.
Η έκθεση της Save The Children Italia τονίζει μόνο οι μισοί Ιταλοί εφήβοι έχουν επισκεφθεί κάποια έκθεση ή μουσείο τον τελευταίο χρόνο και σχεδόν ένας στους πέντε δεν κάνει καμία σωματική άσκηση.
Επίσης περισσότερο από το 46% των Ιταλών εφήβων δεν διαβάζει βιβλία.
Η έκθεση υπογραμμίζει παράλληαλ ότι το 9% έχει αποφασίσει να απομονωθεί λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, ενώ το 12% έχει χρησιμοποιήσει ψυχιατρικά φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού.











