Συναγερμός στη γειτονιά της οδού Ειρήνης και Φιλίας. Το ζώο, στην προσπάθειά του να προστατεύσει τα μικρά του, επιτίθεται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Ζητείται άμεση μεταφορά στο Δρέπανο
Επιθέσεις σε μαθητές από αδέσποτα σκυλιά καταγγέλλουν κάτοικοι στα Δεμένικα, εκπέμποντας σήμα κινδύνου προς τη δημοτική Αρχή. Το πρόβλημα εστιάζεται στην οδό Ειρήνης και Φιλίας (αριθμός 29 και πάροδος 5), σε ένα σημείο-πέρασμα για εκατοντάδες παιδιά, καθώς εκεί λειτουργούν δύο σχολικά συγκροτήματα (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
Δημότης περιγράφει στην «Πολιτεία» την κατάσταση:
«Κάλεσα την υπηρεσία του Δήμου γιατί το συγκεκριμένο σκυλί έχει γεννήσει και επιτίθεται στα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο. Δυστυχώς παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις μου δεν έχει υπάρξει παρέμβαση. Το ζώο δεν είναι επιθετικό από τη φύση του, όμως λόγω του ότι έχει μικρά, λειτουργεί προστατευτικά, φοβάται και επιτίθεται. Τι θα γίνει αν τραυματιστεί κάποιο παιδί;».

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η «Πολιτεία», η γειτονιά έχει φροντίσει το ζώο κατασκευάζοντας ένα πρόχειρο «σπιτάκι». Ωστόσο θα ήταν προτιμότερο να παρέμβει η αρμόδια υπηρεσία και να μεταφερθεί η σκυλίτσα με τα κουτάβια της στο καταφύγιο του Δρεπάνου. Έτσι και τα ζώα θα ζουν σε ασφαλείς συνθήκες και θα εκλείψει ο κίνδυνος για τους διερχόμενους μαθητές. Οι περίοικοι ξεκινούν από σήμερα νέο κύκλο επαφών με τον Δήμο αναζητώντας άμεση λύση.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Το περιστατικό στα Δεμένικα δεν είναι μεμονωμένο. Στην Πάτρα έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά, όπως η επίθεση σε 50χρονο στην Παραλία τον Απρίλιο του 2025, αλλά και η επίθεση σε γυναίκα στο Ζαβλάνι.
Ο Δήμος Πατρέων από την πλευρά του επισημαίνει το αδιέξοδο που δημιουργείται, καθώς το καταφύγιο είναι πλήρες και οι πόροι περιορισμένοι. Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου της Φιλοζωικής, Αλεξάνδρα Δημοπούλου, ο Δήμος παρεμβαίνει περισυλλέγοντας, στειρώνοντας και τσιπάροντας τα ζώα, όμως αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις. Επιπλέον, η ισχύουσα νομοθεσία δένει τα χέρια των αρμοδίων, καθώς προβλέπει πως αν ένα ζώο δεν υιοθετηθεί εντός τριμήνου, πρέπει να επιστρέφεται στο φυσικό του περιβάλλον (δηλαδή στο σημείο περισυλλογής), διαιωνίζοντας ουσιαστικά το πρόβλημα.
ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ
Από θαύμα γλίτωσε τα χειρότερα ένας νεαρός διανομέας πριν από μερικές ημέρες σε περιοχή του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας.
Ενώ ο οδηγός κινούνταν με τη μηχανή του, ένα αδέσποτο πετάχτηκε ξαφνικά στον δρόμο και τον χτύπησε, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να βρεθεί στο οδόστρωμα. Το ζώο τράπηκε σε φυγή, ενώ ο διανομέας παρέμεινε πεσμένος για αρκετά λεπτά, προσπαθώντας να συνέλθει από το σοκ. Ευτυχώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί για την καταγραφή του συμβάντος.
ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ / ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ










