Πρώην υπουργός αποκτά το «Θεοξένια» Μεσολογγίου

Facebook
Twitter
IMG_0405

Η πληροφορία φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Κοινοπραξία εταιριών έχει εκφράσει ενδιαφέρον ν’ αποκτήσει το εμβληματικό ξενοδοχείο «Θεοξένια» στο Μεσολόγγι, το οποίο ξεκίνησε ως «Ξενία» και στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας Παπαχρήστου. Ακίνητο που θεωρείται «φιλέτο» για το Μεσολόγγι.

Στην κοινοπραξία, λοιπόν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μετέχει και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, επιστήθιος φίλος του πρωθυπουργού και συμμαθητής του, Σπήλιος Λιβανός ο οποίος είναι σήμερα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και μη εκτελεστικό μέλος της Helleniq Energy, δηλαδή των άλλοτε ΕΛΠΕ.

Στην Αιτωλοακαρνανία λένε ότι για το «Θεοξενία» έχει ήδη υπογραφεί προσύμφωνο ενώ, πέραν του Σπήλιου Λιβανού, στην κοινοπραξία αγοραστών δεσπόζει η εταιρεία Ελλάκτωρ. Στα δε σχέδια των νέων αγοραστών είναι η μετατροπή του από ξενοδοχείο 3 αστέρων που λειτουργούσε όλα τα χρόνια σε πεντάστερο με πλήθος επιπλέον παρεχόμενων υπηρεσιών. Πότε θα γίνει αυτό; Αν ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία, μέσα στο 2026 θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης.

Πάντως, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, ο πρώην υπουργός Σπήλιος Λιβανός που φέτος θα γίνει 59 ετών, προέρχεται από πολύ ευκατάστατη οικογένεια, κάτι παγκοίνως γνωστό τόσο στην Αιτωλοακαρνανία όσο και στην Πάτρα όπου η οικογένεια Λιβανού έχει, μεταξύ άλλων, συγγενικούς δεσμούς με πολύ γνωστή οικογένεια επιχειρηματιών.

Πατέρας του υπουργού ήταν ο αείμνηστος Διονύσιος Λιβανός ο οποίος είχε θητεύσει ως υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου μετά το 1993. Ο Διονύσιος Λιβανός υπήρξε ένας απ’ τους καλύτερους δικηγόρους της Αθήνας (έφυγε απ’ τη ζωή το 2005) και θεία του ήταν η Αμαλία Γούναρη – Κανελλοπούλου, αδελφή του πρώην πρωθυπουργού Δημητρίου Γούναρη και μητέρα του επίσης πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Ο Σπήλιος Λιβανός υπήρξε συμμαθητής με τον Κυριάκο Μητσοτάκης στο Κολλέγιο Αθηνών πριν φύγει για την Αμερική όπου σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο φημισμένο πανεπιστήμιο Amherst της Μασαχουσέτης. Και μεταξύ όλων των άλλων, εργάστηκε ως σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες και ως στέλεχος Εταιρικής Ανάπτυξης ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, ίδρυσε εταιρεία ανάπτυξης ιδιωτικών κατασκευαστικών έργων και διαχείρισης ακινήτων με δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την οποία και διατηρεί μέχρι σήμερα. Μέσω αυτής και το ενδιαφέρον για το «Θεοξένια».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή