Έγγραφο επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της «Πολιτείας» για την κλειστή Καρδιοθωρακοχειρουργική

Facebook
Twitter
Προκάλεσε αίσθηση και πολλές συζητήσεις η αποκάλυψη της «Πολιτείας» την προηγούμενη εβδομάδα για την αναστολή λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ που προσφάτως εγκαινιάστηκε παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια (κεντρική φωτογραφία).

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Το ρεπορτάζ της «Πολιτείας» δε, επιβεβαιώθηκε πλήρως παρά την προσπάθεια διάψευσης που έγινε εκ μέρους του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου του Ρίου κ. Δημήτρη Μπάκου.

Άλλωστε, η «Πολιτεία» είχε αντλήσει τις πληροφορίες της μέσα από τη διοίκηση του νοσοκομείου, από στελέχη που δήλωναν ότι «έχουμε γεμίσει όλες οι χειρουργικές Covid-19» και ότι «γίνονται μόνο τα τραύματα και κάτι πολύ επείγον χειρουργικό, όπως, π.χ. μια διάτρηση εντέρου. Δώδεκα αίθουσες τη μέρα λειτουργούν για χειρουργείο και δεν γίνεται κανένα τακτικό χειρουργείο».

Το ρεπορτάζ της «Πολιτείας» δε, επιβεβαιώθηκε πλήρως παρά την προσπάθεια διάψευσης που έγινε εκ μέρους του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου του Ρίου κ. Δημήτρη Μπάκου

Θυμίζουμε, επίσης, ότι την αποκάλυψη μέσω της «Πολιτείας» έκανε αρχικά ο πρώην υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Δημήτρης Κωστακιώτης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Άνοιξαν την καρδιοχειρουργική για να χειρουργήσουν ένα απλό περιστατικό και μετά βάλανε λουκέτο. Και πήραν όλες τις νοσηλεύτριες από εκεί και τις πήγαν σε άλλα τμήματα…».

Μετά τον δικαιολογημένο ντόρο που ξέσπασε για το θέμα, ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΠ έσπευσε να διαψεύσει αλλά προχθές ο Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Πετρόπουλος τον «άδειασε» δίνοντας στη δημοσιότητα έγγραφο που επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ. Και το οποίο αναφέρει ότι λόγω επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας COVID-19, η Συντονιστική Επιτροπή Covid-19 αποφάσισε ομόφωνα, στις 16 Μαρτίου 2021, «Την μεταφορά της ΩΡΛ κλινικής (με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της, από τη Β΄ Χειρουργική Κλινική όπου είχε μεταφερθεί σε προηγούμενη φάση ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Σχεδίου, στην Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ».

Δημοσιοποιώντας το συγκεκριμένο έγγραφο, μάλιστα, ο κ. Πετρόπουλος σχολιάζει ότι «το έγγραφο αυτό πιστοποιεί την αναστολή λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής που ξεκίνησε πρόσφατα με την γνωστή επικοινωνιακή φιέστα».

eggrafo politeia

Θα ήταν προτιμότερη μια άλλη στάση

Οι εξελίξεις προκάλεσαν αντιδράσεις και έντονους διαλόγους προερχόμενους και από συνδικαλιστές του νοσοκομείου του Ρίου. Ιδίως, με αιχμή του δόρατος, την προσπάθεια της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος να διαψεύσει τα περί αναστολής λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής.

«Δεν είχε κανέναν λόγο να το κάνει αυτό ο αναπληρωτής διοικητής. Ίσως τελικά να ήταν καλύτερο να ειπωθεί δημόσια ότι το Σύστημα Υγείας της περιοχής έχει πιεστεί τόσο πολύ που αναγκαστικά φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο, δηλαδή να αναστείλουμε ακόμα και τη λειτουργία μιας Κλινικής τόσο αναγκαίας που μόλις εγκαινιάσαμε…», τονίζει γνωστός συνδικαλιστής του νοσοκομείου του Ρίου στην «Πολιτεία».

Ένα, όμως, ακόμα θέμα που προκύπτει από το δημοσιοποιημένο έγγραφο και έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών σχετίζεται με το «ποιος παίρνει τις αποφάσεις» στο νοσοκομείο. Αυτό τονίζουν συνδικαλιστές επισημαίνοντας ότι, απ’ ότι αποδεικνύεται τελικά, για όλα αποφασίζει η Επιτροπή Covid-19 του νοσοκομείου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top