Μπονάνος: “Έτοιμη η Περιφέρεια να συνδράμει στα τεστς”

Facebook
Twitter
Με όπλο τα self tests η Κυβέρνηση αναμένεται να ανοίξει μέσα στο επόμενο διάστημα τομείς της κοινωνικής και της οικονομικής ζωής όπως τα καταστήματα, τα σχολεία και τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αυτή την εβδομάδα θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις πάντα με «όπλο» τα self tests. Έτσι μία φορά την εβδομάδα υποχρεωτικό self test θα κάνουν τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί, ενώ υποχρεωτικό θα είναι για ναυτικούς, Εστίαση και τουρισμό.

Αντίθετα, για εργαζόμενους σε καταστήματα (όπως στα Σούπερ Μάρκετ) το τεστ δεν θα είναι υποχρεωτικό, αλλά πιθανότατα να κληθούν να εργαστούν με διπλή μάσκα, ενώ εντός του μηνός Απριλίου, θα ανοίξει και η πλατφόρμα self-testing.gr, όπου εκεί θα καταγράφονται και θα συγκεντρώνονται τα θετικά κρούσματα.

Μιλώντας στην «Πολιτεία» ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, για το τι προτίθεται να πράξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πλευρά της, υπογράμμισε ότι «είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε όπου κι αν μας ζητηθεί, έχουμε το επιστημονικό προσωπικό, έτσι ώστε να σταματήσουν τα κρούσματα και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Έχουμε την διάθεση να βοηθήσουμε, αρκεί να πάρουμε την κυβερνητική εντολή».

Και εξ όσων φαίνεται εκεί, πλέον, θα στραφούν οι προσπάθειες, στα τεστς, ώστε ν’ αναχαιτιστεί η πανδημία.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top