Βασιλακόπουλος: «Nα λειτουργήσουν μικρά μαγαζιά με ραντεβού»

Facebook
Twitter
Στην πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας και το lockdown αναφέρθηκε Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας χαρακτήρισε λάθος το να μιλάμε για άνοιγμα των δραστηριοτήτων: «Είναι σαν να λέμε ότι ξεπεράσαμε το πρόβλημα».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πρέπει να περιορίσουμε τις επικίνδυνες επαφές ανάμεσα σε φίλους και κοντινούς συγγενείς.

O Βασιλακόπουλος τόνισε πως πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες για τα self test και ότι δεν πρέπει να γίνονται στα φαρμακεία

«Ο εγκλεισμός δεν αντέχεται επί μακρόν, προφανώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα» είπε και τόνισε ότι πρέπει να δοθούν δικλείδες εκτόνωσης.

Ο ίδιος προτείνει να λειτουργήσουν μόνο τα μικρά μαγαζιά με ραντεβού και με κόφτη 3 ωρών, ενώ θα πρέπει να είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας μέσα στα μαγαζιά, ίσως και διπλή μάσκα.

Ακόμη, πρότεινε να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και με αποστάσεις, παρά να γίνεται αυτό που γίνεται τώρα στις πλατείες.

Τέλος, υπογράμμισε ότι πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες για τα self test και τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνονται στα φαρμακεία, ενώ σημείωσε ότι οι ηλικιωμένοι που είναι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να κάνουν self test, καθώς όπως είπε είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να βγει θετικό.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top