Καλάβρυτα: Νέο κύμα επισκεπτών για τα Θεοφάνεια

Facebook
Twitter
Στο 90% έχει φτάσει η πληρότητα για τα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων για το διήμερο των Θεοφανείων και έτσι όλα δείχνουν ότι μετά την πληρότητα που υπήρξε τις μέρες της Πρωτοχρονιάς η επισκεψιμότητα στην όμορφη αυτή πόλη της Αχαΐας θα συνεχιστεί.

Ο πρόεδρος της ένωσης των ξενοδοχείων των Καλαβρύτων, Κωνσταντίνος Δαφαλιάς, ξεκαθαρίζει όμως: «Το 100% της πληρότητας αφορά το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Στις υπόλοιπες ημέρες της Πρωτοχρονιάς η πληρότητα ήταν υψηλή πράγματι όμως δεν έπιασε το 100%, κινήθηκε κοντά στο 95%, με ακυρώσεις, αλλά και νέες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής».

Σε κάθε περίπτωση η αγορά των Καλαβρύτων τόσο τις ημέρες των Χριστουγέννων, όσο και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς απέκτησε μία έντονη κίνηση και ζωή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο κόσμος που ήταν στα Καλάβρυτα την δεύτερη ημέρα του χρόνου, όσοι δηλαδή είχαν μείνει στα ξενοδοχεία και όσοι ανέβηκαν στην πόλη του Χελμού για μία βόλτα, έφτασε τις 15.000.

Το θετικό για την αγορά των Καλαβρύτων είναι ότι η μεγάλη αυτή κινητικότητα συνεχίζεται και τις μέρες μετά την Πρωτοχρονιά και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει νέο κύμα επισκεπτών για τα Θεοφάνεια και για το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η Αχαΐα και γενικότερα η χώρα βρίσκεται στην δίνη της έξαρσης των κρουσμάτων. «Υπάρχει μια αυξητική τάση στις κρατήσεις και για τις μέρες των Θεοφανείων.

Σε γενικές γραμμές υπάρχει σε όλη την τοπική οικονομία μια ικανοποίηση για το πως κύλησαν οι γιορτές. Μακάρι αυτό να συνεχιστεί αν και στον ίδιο βαθμό είναι αρκετά δύσκολο».

Πάντως τα Καλάβρυτα έδειξαν και την φετινή εορταστική περίοδο ότι αποτελούν έναν από τους τοπ χειμερινούς προορισμούς της επικράτειας, έχοντας παρά τις δύσκολες συνθήκες μια σημαντική τουριστική δυναμική.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top