Ετοιμάζουν βαλίτσες για Δυτική Ελλάδα 700.000 Ρουμάνοι, ακολουθούν Ρώσοι και Σέρβοι

Facebook
Twitter
Είναι πληροφορίες που εξασφάλισε η «Πολιτεία». Και λένε ότι στις τελευταίες διαρκείς επαφές του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς, εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον για την καλοκαιρινή αγορά της Δυτικής Ελλάδας από δύο πλευρές.

Η πρώτη έχει αναφορά στη Ρωσία. Η δεύτερη στη Ρουμανία και στη Σερβία. Οι εκεί τουριστικοί παράγοντες εντάσσουν στο λεξιλόγιο τους τον προορισμό της Αρχαίας Ολυμπίας και τις ακτές στη δυτική πλευρά της Αχαΐας και της Ηλείας, όπως η Καλόγρια. Αλλά και την Πάτρα. Και επιθυμούν, με πιεστικό τρόπο, να πληροφορηθούν αν οι επιδημιολογικές συνθήκες θα επιτρέψουν απ’ τον Ιούνιο και μετά τη δυνατότητα φιλοξενίας τουριστών.

Αυτή είναι και η αναρώτηση που απασχολεί και τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα Νίκο Κοροβέση. Ο δε υπουργός κ. Θεοχάρης εμμένει στην πρωθυπουργική γραμμή του «πιστοποιητικού εμβολιασμού» ως αναγκαία και αναντίρρητη συνθήκη εισόδου στη χώρα.

Αλλά αυτό που μένει ως στέρεα βάση είναι η εκπεφρασμένη διάθεση Ρώσων, Ρουμάνων και Σέρβων να έρθουν αυτό το καλοκαίρι στη Δυτική Ελλάδα. Ακόμα και για το Πάσχα, όσο πρώιμο κι αν ακούγεται.

Σύμφωνα με το romanianjournal.ro, ο Χ. Θεοχάρης ανακοίνωσε στη Ρουμανία πως το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας μπορεί να γίνει ακόμα και στα μέσα Απριλίου, προβληματίζοντας από το «προσκλητήριο» που απηύθυνε. Όπως αναφέρεται, κατά τη συνέντευξή του, δήλωσε πως «για τουρίστες από την Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων των Ρουμάνων, η Ελλάδα θα ανοίξει κάποια στιγμή στα μέσα Απριλίου».

Και ήδη, 700.000 Ρουμάνοι, ετοιμάζουν βαλίτσες για την Ελλάδα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top