Αγρίεψαν οι «Θεματοφύλακες» της Πάτρας και απειλούν… με εκρηκτικούς μηχανισμούς! – Το τηλεφώνημα για γνωστό δημοσιογράφο

Facebook
Twitter

Του Κωνσταντίνου Φλαμή

«Αγριεύουν» τα πράγματα και στην Πάτρα και φαίνεται πως οι λεγόμενοι «Θεματοφύλακες» του άρθρου 120 του Συντάγματος έχουν περάσει και σε επίπεδο απειλών! Τουλάχιστον αυτό διερευνά εδώ και μερικές ημέρες η Ασφάλεια Πατρών καθώς πριν λίγο καιρό κατεγράφη απειλητικό τηλεφώνημα για γνωστό πατρινό δημοσιογράφο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το τηλεφώνημα έγινε από καρτοτηλέφωνο στην οδό Σολωμού και Σμύρνης προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 22.00 της προπερασμένης Παρασκευής. Ο άνδρας που μίλησε στο τηλέφωνο, απείλησε με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού και στόχο τον δημοσιογράφο και έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές. Ομάδα πυροτεχνουργών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο έλεγξε τους πιθανούς στόχους – χώρους που κινείται ο δημοσιογράφος, ενώ άλλοι αστυνομικοί πήραν αποτυπώματα και έλεγξαν τον τηλεφωνικό θάλαμο από τον οποίον επικοινώνησε ο συγκεκριμένος άνδρας. Ευτυχώς δεν προέκυψε κάτι σε σχέση με το περιεχόμενο του απειλητικού μηνύματος, ωστόσο κατά εκτιμήσεις των Αστυνομικών είναι ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη ενέργεια έχει να κάνει με κάποιον «Θεματοφύλακα»!

Η Ασφάλεια δεν αποκλείει φυσικά να είναι και άλλος ο δράστης όμως η ενέργεια σε συνδυασμό με τα όσα συζητήθηκαν με τον δημοσιογράφο «παραπέμπουν» εκεί! Ήδη η Αστυνομία «ξεσκονίζει» τους «φακέλους» της με τα στοιχεία που έχει σε βάρος ατόμων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο ώστε να «δέσει» την υπόθεση. Η Ασφάλεια Πατρών έχει ήδη φροντίσει ώστε να προστατεύσει τον δημοσιογράφο ενώ στο πλευρό του έχουν ενεργοποιηθεί και άλλοι προκειμένου να τον προστατεύσουν από τυχόν επιθέσεις ή απειλητικές ενέργειες.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

Στο μεταξύ, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει ήδη μπει εκτός των άλλων και η Πάτρα όσον αφορά στον εντοπισμό «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που διαταράσσουν τις τοπικές κοινωνίες με τον δικό τους «νόμο». Συγκεκριμένα, δεν έχει παρέμβει ακόμα η Εισαγγελία στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ωστόσο διακριτικά παρακολουθούνται οι ομάδες υποκινητών αναταραχής στην πόλη, αλλά και σε 2-3 ακόμη περιοχές του νομού. Από αστυνομικής πλευράς βέβαια, η κατάσταση θεωρείται «ελεγχόμενη». Πάντως, ο στόχος είναι να διαπιστωθεί αν και στην Πάτρα διαπράττονται τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι  θύλακες έχουν εντοπιστεί στη Πάτρα και ήδη οι διωκτικές αρχές «ανοίγουν» τηλέφωνα προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανή ύπαρξη διασύνδεσης και συντονισμού ανάμεσα στους υποκινητές αναταραχής που δρουν σε διάφορες πόλεις.

Στο μεταξύ, πραγματοποιείται συλλογή υλικού από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που κάνουν αναφορά στη δράση της ομάδας «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» τόσο στην Πάτρα όσο και σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα όσα είπε αστυνομική πηγή οι εντολές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ξεκάθαρες και μιλάνε για μηδενική ανοχή στο φαινόμενο, ώστε να μην λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Θα πρέπει να τονιστεί πως ήδη αρκετοί Πατρινοί στο facebook έχουν αντικαταστήσει την εικόνα στο «προφίλ» τους με το ελληνικό εθνόσημο το οποίο παράνομα χρησιμοποιείται από τους «θεματοφύλακες» (φωτογραφία)!

ΔΥΟ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες μελών. Η μία αποτελείται από συνταξιούχους αστυνομικούς ή στρατιωτικούς και η άλλη από πρόσωπα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου που αρέσκονται σε σενάρια συνωμοσίας.

Η δομή των ομάδων θυμίζει στρατιωτικές μονάδες με ανώτατο διοικητή, επικεφαλής ανά περιφέρεια, ενώ φέρουν ακόμα και οπλισμό.

Οι Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς δεν αποκλείουν αύξηση των επιθέσεων σε κρατικούς λειτουργούς όπως άλλωστε έχουν προειδοποιήσει οι «Θεματοφύλακες». Είναι άλλωστε γνωστό πως ομάδες των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στέλνουν έγγραφα που ονομάζουν «ιερές δηλώσεις», μέσω των οποίων αναφέρουν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, ενώ απειλούν ακόμα και με εκτελέσεις!

Όπως τα πρόσφατα έγγραφα που εστάλησαν από ομάδα με την επωνυμία «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» στον πρώην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλο και τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη ζητώντας τους… 2 τρις ευρώ ως αποζημίωση για υποτιθέμενες… παράνομες ενέργειες που έχουν κάνει τόσο για τα εμβόλια και την υγειονομική κρίση όσο και για τους μετανάστες!

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120

Το άρθρο 120 το οποίο παρανόμως χρησιμοποιούν και ερμηνεύουν κατά το δοκούν οι συγκεκριμένοι αναφέρει τα εξής:

  1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε’ Aναθεωρητική Bουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
  2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
  3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
  4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

VENIZELOS

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ»

Χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση του Συνταγματολόγου και πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για τους «θεματοφύλακες». Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για «γελοιότητες»: «Κατάλυση του Συντάγματος με τη βία δεν είναι η εφαρμογή  του νόμου με τους μηχανισμούς που προβλέπει η ίδια η έννομη τάξη. Κατάλυση του Συντάγματος δεν είναι  η ψήφιση ενός νόμου ή η έκδοση μιας διοικητικής πράξης που κάποιοι πολίτες, κάποιοι νομικοί ακόμη και κάποια δικαστήρια θεωρούν ότι πάσχει λόγω αντίθεσης προς το Σύνταγμα. Αυτό ελέγχεται μέσω των υφιστάμενων δικονομικών μηχανισμών, σε τελευταίο βαθμό  από τα εθνικά ανώτατα δικαστήρια, αλλά και πέραν αυτών από το ΕΔΔΑ ή κατά περίπτωση από το ΔΕΕ.

Κατάλυση του Συντάγματος είναι το πραξικόπημα, οι πράξεις που συνιστούν εσχάτη προδοσία, όπως αυτή περιγράφεται από τον Ποινικό Κώδικα και μάλιστα σε έκταση τέτοια που να θραύεται ή να τίθεται υπό προφανή διακινδύνευση το γενικό πλαίσιο ισχύος του Συντάγματος και λειτουργίας του πολιτεύματος.

Το άρθρο 120 δεν θεσπίστηκε ιστορικά ως ευκαιριακό λαϊκιστικό όχημα εκείνων που θέλουν να «εξωραΐσουν» την απροκάλυπτη, οργανωμένη και ενσυνείδητη, με επίταση δηλαδή του δόλου, παραβίαση του νόμου εκ μέρους τους. Την τέλεση εγκλημάτων. Την άρνησή τους να συμμορφωθούν στα συνταγματικά τους καθήκοντα και πρωτίστως στο καθήκον εθνικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, στο καθήκον τήρησης του νόμου και στην υποχρέωση σεβασμού του δικαιώματος των άλλων στην υγεία και τη ζωή. Το άρθρο 120 απαγορεύει ουσιαστικά την επίκληση του Συντάγματος από τους εχθρούς του, δηλαδή από τους εχθρούς της φιλελεύθερης δημοκρατίας που είναι ευρύχωρη, γενναιόδωρη και ανεκτική, αλλά δεν δικαιούται να είναι αφελής και απροστάτευτη. Δεν δικαιούται να υπνοβατεί.

Το άρθρο 120 δεν μπορεί να εκφωνηθεί ως σύνθημα, όπως η αντίστοιχη διάταξη του άρθρου 114 του Συντάγματος του 1952, αλλά υπηρετεί τον ίδιο σκοπό. Την προστασία του πολιτεύματος. Δεν υπηρετεί τις ανάγκες του ακραίου λαϊκισμού, του ωμού ανορθολογισμού ή της ανεξέλεγκτης γελοιότητας. Συνιστά συνεπώς βαριά προσβολή των ιστορικών και κανονιστικών καταβολών του δικαιώματος αντίστασης, η επίκλησή του από παραβάτες του Συντάγματος.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top