Κορωνοϊός: 15.829 νέα κρούσματα, 454 διασωληνωμένοι – 65 θάνατοι

Facebook
Twitter
Σε 15.829 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Επιπλέον, σήμερα Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022, ανακοινώθηκαν 65 θάνατοι.

Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 454 ασθενείς.

Στην ανακοίνωση, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους λεγόμενους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας, δηλαδή στα κρούσματα που προκάλεσε ο κορωνοϊός σε 24 ώρες, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 15.829, εκ των οποίων 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.369.396 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 286 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.163 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.603 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 454 (65.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 330 (72.69%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 124 (27.31%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.241 ασθενείς.

Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 333 (ημερήσια μεταβολή -10.48%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 347 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Παραμένουν οι μάσκες και έξω

Σημειώνεται ότι, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους για τουλάχιστον άλλη μία εβδομάδα.

Χθες οι ειδικοί επιστήμονες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας δεν έλαβαν απόφαση για άρση του μέτρου, καθώς θεώρησαν μια τέτοια κίνηση πρώιμη, ειδικά παραμονές των Αποκριών και σε μια περίοδο όπου ακόμα υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Άλλωστε έχει φανεί ότι σε χώρους με πολυκοσμία η σωστή χρήση της κατάλληλης μάσκας είναι το μόνο μέτρο που μπορεί να προστατεύσει από τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή