Σκέρτσος για Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη: «Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία δεν μας επέτρεψαν το άνοιγμα»

Facebook
Twitter
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, αναφορικά με τις αντιδράσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη όπου πήρε νέα αναβολή το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των καταστηματαρχών στις «κόκκινες» περιοχές, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι: «Τους απαντώ ότι όλοι θέλουμε να ανοίξουν, και να λειτουργήσει η οικονομία και η εκπαίδευση. Αυτή την προσπάθεια καταβάλει η κυβέρνηση. Αλλά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και τις εισηγήσεις των ειδικών. Δεν τίθεται ζήτημα μη λειτουργίας επειδή δε θέλουμε να λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές. Τίθεται θέμα υγειονομικό».

«Σε ό,τι έχει να κάνει με το λιανεμπόριο μιλάμε για μη αναλώσιμα προϊόντα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από λίγες ημέρες. Σε ό,τι έχει να κάνει με αλλοιώσιμα προϊόντα, εκεί θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση», εξήγησε ο κ. Σκέρτσος στο ίδιο θέμα.

«Συμφωνώ ότι είναι δυσάρεστη κατάσταση να ρυθμίζουμε ανά εβδομάδα την καθημερινότητά μας. Ο κόσμος θέλει σταθερότητα και επιστροφή στην κανονικότητα. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κόπωση μετά από ένα χρόνο. Στις τρεις αυτές περιοχές υπάρχει μία αλματώδης αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Αυτό είναι το βασικό κριτήριο που οδήγησε σε αυτή την απόφαση την Παρασκευή», είπε ακόμα και πρόσθεσε «Δυστυχώς αυτή είναι η συνθήκη της πανδημίας. Μέσα σε λίγες ημέρες μπορούν να αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα. Μέσα σε λίγες ημέρες είδαμε σχεδόν διπλάσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Αυτό ήταν κάτι που οδήγησε σε αυτή την απόφαση».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top