ΠΑΤΡΑ: Ερευνες για το πού βρήκε την κεταμίνη η Πισπιρίγκου

Facebook
Twitter

Την ίδια ώρα που οι διωκτικές αρχές ερευνούν τον τρόπο με τον οποίον προμηθεύτηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου την μεγάλη ποσότητα κεταμίνης, με την οποία φέρεται να δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα! Η συγκεκριμένη ουσία, το περιβόητο special K, δεν πωλείται σε φαρμακεία, ενώ όταν χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς – ψυχιατρικούς σκοπούς, όπως σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, η χορήγηση της γίνεται μόνο εντός του νοσοκομείου και συνήθως σε εισπνεόμενη μορφή και σε ενήλικες. Τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αρμόδιοι είναι η φερόμενη ως δράστις είτε να είχε προμηθευτεί το σκεύασμα από κάποιον γνωστό της σε εταιρεία, είτε να υπήρξε πλαστογραφία συνταγογράφησης, είτε να της την έδωσε κάποιος γνωστός της κτηνίατρος. Χωρίς συνταγογράφηση δεν μπορεί να δοθεί το συγκεκριμένο σκεύασμα. Ωστόσο κάποιοι λένε ότι τα βρίσκεις… ακόμη και στο διαδίκτυο. Επίσης διερευνάται μήπως και το προμηθεύτηκε με «κόλπο» ή παραπλανώντας, από την φαρμακευτική εταιρεία στην οποία τότε εργαζόταν και ο Μάνος και ο πεθερός της.

 

Τι συμβαίνει όταν παίρνεις κεταμίνη;

Έχει κοινά χαρακτηριστικά με το PCP (phencyclidine), αν και η δράση της είναι πολύ πιο άμεση. Συνήθως ξεκινά από 5 ως 10 λεπτά μετά τη λήψη και διαρκεί 2 με 3 ώρες. Έχει συνδυαστεί με σεξουαλικές επιθέσεις, τα λεγόμενα ‘date-rapes’, όπου τα θύματα δεν μπορούν να θυμηθούν τα γεγονότα που συνέβησαν όσο ήταν κάτω από την επήρειά του.

Προκαλεί παραισθήσεις, τρέμουλο και μειωμένη αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Επίσης, με τη χρήση της παρατηρείται σταδιακή μείωση της δυνατότητας μάθησης, αμνησία και μειωμένη κινητικότητα. Μεγάλες δόσεις και μακροχρόνια χρήση προκαλούν κατάθλιψη, υψηλή πίεση και θανατηφόρα αναπνευστικά προβλήματα, όπως αυτό που έπαθε η Τζωρτζίνα, αφού η δόση που της χορηγήθηκε… σκότωνε ελέφαντα!

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top