Συνεδρίασε το ΣτΕ για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους

Facebook
Twitter
Στη μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν οι αιτήσεις των ανεμβολίαστων, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση για τα πρόστιμα των 100 ευρώ το μήνα σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών αρνούνται να εμβολιαστούν.

Μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ είναι ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο αρεοπαγίτες, ένας πρώην πρόεδρος Εφετών, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός, ένας ιερέας, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ιδιωτικοί υπάλληλοι, κ.λπ., όλοι άνω των 60 ετών.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η εισηγήτρια των υποθέσεων, σύμβουλος Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη, ανέφερε ότι με δύο έγγραφα του δικαστηρίου ζητήθηκε από τους αρμόδιους φορείς του Δημοσίου και από τον ΕΟΠΠΥ, να αποστείλουν έγγραφα και στοιχεία στο ΣτΕ (φάκελο) για τις εν λόγω αιτήσεις ακύρωσης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ακόμη, οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου, εγγράφως ζήτησαν την αναβολή συζήτησης των υποθέσεων, ενώ παράλληλα ανέφεραν ότι σε περίπτωση κατά την οποία απορριφθεί το αίτημα αναβολής, δεν θα έχουν φυσική παρουσία στην Ολομέλεια του ΣτΕ και για το λόγο αυτό κατέθεσαν δήλωση παράστασης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top