«Συναγερμός» στην Εστίαση της Πάτρας: Οι φάκελοι, οι σφαίρες, οι απειλές και ο νόμος της «σιωπής»

Facebook
Twitter
Με μεγάλη προσοχή οι Αρχές Ασφαλείας της Πάτρας ερευνούν την υπόθεση με τους φακέλους που περιείχαν σφαίρες και που εστάλησαν τη νύχτα της περασμένης Τρίτης σε καταστήματα εστίασης της Πάτρας.

Ήδη εξετάζεται εξονυχιστικά το οπτικό υλικό που έχει ληφθεί από κάμερες ασφαλείας που είναι τοποθετημένες έξω από τα καταστήματα οι ιδιοκτήτες των οποίων ήσαν οι παραλήπτες των φακέλων με τις σφαίρες, ενώ οι πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν πως διακρίνεται μία γυναίκα η οποία φέρεται να συμμετέχει ενεργά στη διανομή τους.

Πού αποδίδεται όμως αυτή η συντονισμένη, όπως τεκμαίρεται, ενέργεια;

Αστυνομικές «πηγές» προκρίνουν ως ενδεχόμενη την προσπάθεια ανθρώπων της νύχτας να αλιεύσουν «πελάτες» ανάμεσα στα καταστήματα εστίασης, προκειμένου να τους προσφέρουν έναντι αμοιβής υπηρεσίες προστασίας.

Γι’ αυτό το λόγο και επέλεξαν αυτή την ενέργεια ως προειδοποιητικό μήνυμα σε όποιους δεν αποδεχθούν τις προτάσεις τους.

Φυσικά και από την πλευρά των ιδιοκτητών επικρατεί «άκρα του τάφου σιωπή».

Κανείς δεν θέλει να μιλήσει, κανείς δεν μπορεί να πει αν και τι γνωρίζει για ενδεχόμενα άτομα που εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο φόβος επισκιάζει τα πάντα και παλαιότερα περιστατικά που έχουν συμβεί ρίχνουν ακόμη μεγαλύτερες «σκιές». Υπενθυμίζεται πως στο πρόσφατο παρελθόν έχουν υπάρξει εμπρηστικές επιθέσεις σε καταστήματα του κέντρου της Πάτρας, ενώ επίσης πρόσφατα ένα κατάστημα εστίασης της πόλης καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά που ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού.

Όλες οι υποθέσεις παραμένουν ανεξιχνίαστες με αποτέλεσμα κανείς να μην  είναι σε θέση να μιλήσει ελεύθερα για οποιαδήποτε απειλή δεχθεί.

ΜΕ… ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ

Οι φάκελοι με περιεχόμενο από μια σφαίρα και παραλήπτες τέσσερα καταστήματα εστίασης της Πάτρας, έχουν σημάνει συναγερμό στην τοπική Αστυνομία και ενδεχομένως θα απασχολήσουν και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας.

Δεν εστάλησαν ταχυδρομικά, αλλά φαίνεται τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης, υπήρξε ειδική αποστολή να τα αφήσει στα συγκεκριμένα καταστήματα, που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Πάτρας.

Οι φάκελοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν παραληφθεί από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες προσπαθούν να «σκανάρουν» πιθανά αποτυπώματα που έχουν αφήσει οι δράστες, μαζί με σημείωμα, αγνώστου περιεχομένου, που φέρεται να υπήρχε στο εσωτερικό τους.

Ακόμη προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα κίνητρα της συγκεκριμένης ενέργειας και τα πιθανά μηνύματα των αποστολέων προς τους παραλήπτες.

Αστυνομικές πηγές, εκτιμούν ότι οι φάκελοι αποτελούν προειδοποιητικά μηνύματα από «ομάδες γνωστών-αγνώστων», που επιχειρούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα, ώστε οι επιχειρηματίες να υποκύψουν στις πιέσεις που θα τους ασκήσουν.

Μετά την ανησυχητική αυτή εξέλιξη, «ανακατεύονται» και πάλι τα αρχεία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., όπου συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα τα οποία έχουν «παρελθόν» στο χώρο, χωρίς να έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να έχουν δημιουργηθεί νέες ομάδες δράσης.

Από τους ιδιοκτήτες των 4 καταστημάτων, έχουν ληφθεί καταθέσεις, ενώ θα περάσει από κόσκινο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονται στις περιοχές αυτές, ώστε οι αρχές να οδηγηθούν στη άκρη του νήματος για την σοβαρή αυτή υπόθεση.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top