Β. Παπαευαγγέλου: «Ξεκινούν μελέτες για τον εμβολιασμό ηλικίας 5-11 ετών»

Facebook
Twitter
Την ελπίδα να έχουν εγκριθεί εμβόλια κατά του κορωνοϊού και για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξέφρασε η παιδίατρος και λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διαδικασία αδειοδότησης εμβολίων έχει κινηθεί με ταχύτητα μέχρι τώρα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το βράδυ της Κυριακής, η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι οι κλινικές μελέτες φαρμάκων και εμβολίων στα παιδιά κάτω των 18 ετών, έπονται των ενηλίκων.

Επεσήμανε, δε, ότι διεξάγεται ήδη κλινική μελέτη του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 12-15 ετών, με αποτελεσματικότητα 100%, όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία.

Η κ. Παπαευαγγέλου συμπλήρωσε πως γι’ αυτό το λόγο, η εταιρεία έχει ζητήσει αδειοδότηση από τον αρμόδιο αμερικανικό οργανισμό (FDA), με στόχο να εμβολιαστούν παιδιά, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο εμβολιασμού μαθητών και στην Ελλάδα πριν τη νέα σχολική χρονιά, απάντησε ότι «με το πόσο γρήγορα έχει πάει η αδειοδότηση των εμβολίων, θέλω να πιστεύω πως μέχρι το φθινόπωρο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), θα έχει εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer για ηλικίες 12-15».

Σημείωσε επίσης, ότι ξεκινούν τώρα οι μελέτες και για παιδιά 5-11 ετών, ενώ θα ακολουθήσουν και για μικρότερα παιδιά.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top