Σηκώνει ξανά ρολά το λιανεμπόριο, «προσοχή, για να μην ξανακλείσουμε» λένε έμποροι στην «Πολιτεία»

Facebook
Twitter
«Προσοχή, για να μην ξανακλείσουμε», έλεγαν το Σάββατο στην «Πολιτεία» έμποροι της Πάτρας, μετά την ανακοίνωση της Παρασκευής για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου σ’ όλη την Αχαΐα.

Θυμίζουμε ότι με βάση τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας το λιανεμπόριο θα ανοίξει με click in shop και click away, όπως δηλαδή σε όλη τη χώρα, ενώ στην Π.Ε Θεσσαλονίκης μόνο με click away, καθώς, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, στις περιοχές αυτές παρατηρείται σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση α) τον  ΚΑΔ: 92.00.12.02 που αφορά τα ΟΠΑΠ play και β) τον ΚΑΔ: 92.00.12 που αφορά τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα/κερματοδέκτη που παραμένουν κλειστά.

Ακόμη, έπειτα από τη συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε το λιανικό εμπόριο να συνεχίσει να λειτουργεί με click away και click inside, ωστόσο αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων, και πλέον η αναλογία πληθυσμού εμβαδού έχει ως εξής:

– για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τ.μ., 1 άτομο ανά 25 τ.μ. – για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ. για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top