Πρόταση Θ. Κανελλόπουλου μέσω της “Πολιτείας” για την άστεγη μητέρα τριών παιδιών

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Εντείνεται η προσπάθεια από τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ Θεόδωρο Κανελλόπουλο για την άσκηση πίεσης στον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό, προκειμένου να βρεθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα της μητέρας τριών παιδιών (εκ των οποίων, ενός ΑμεΑ), Μαρίας Α., η οποία χάνει οριστικά το σπίτι της από την Τράπεζα, στις 27 του μηνός!

Μαρία Α.

Την υπόθεση είχε φέρει εκ νέου στο «φως» προσφάτως η «Πολιτεία», με αφορμή την τελευταία ειδοποίηση που έκανε η Τράπεζα προς την 53χρονη πατρινή, γνωστοποιώντας της ότι θα πρέπει μαζί με τα παιδιά της να εγκαταλείψει το σπίτι της, στην περιοχή του Ψάχου. Και όλα αυτά, μετά τις επανειλημμένες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από Δικηγορικό Σύλλογο, Δήμο Πατρέων, ακόμα και Υπουργούς, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στέγασης.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

Ο πρόεδρος της Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Πατρών Αιγίου Μέλος του Δ.Σ. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ/ΕΔΟΠ-ΔΕΗΟ, Θεόδωρος Κανελλόπουλος, είναι ένας από τους εθελοντές στυλοβάτες για την συμπολίτισσα που βρίσκεται σε απόγνωση, σε μια προσπάθεια του να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί, ως ενεργός πολίτης, ως άνθρωπος πάνω απ’ όλα. Δυστυχώς, όμως, όσο κι αν χτύπησε «πόρτες», δεν υπήρξε μια λύση. Επιμένει όμως να χτυπά ελπίζοντας ως και την τελευταία στιγμή ότι ο Δήμος της Πάτρας θα πράξει το χρέος του και θα «αγκαλιάσει» εμπράκτως μια μητέρα με τρία παιδιά.

Η ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΤΗΝ…

ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΑΣΤΕΓΩΝ

Αυτό που όμως δεν μπορεί να δεχθεί με τίποτα, ως κατάληξη, ήταν η σκέψη του ΚΟΔΗΠ του Δήμου Πατρέων, που κατατέθηκε σε σύσκεψη η οποία έγινε την περασμένη Πέμπτη υπό τον πρόεδρο του, Θεόδωρο Τουλγαρίδη, να δοθεί στην κα Μαρία Α. η δυνατότητα διαμονής της στην… Δομή Αστέγων του Δήμου!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ Θ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

ΘΕΜΑ ΑΣΤΕΓΗ ΜΑΡΙΑ Α. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤ.

Ο κ. Κανελλόπουλος απάντησε με επιστολή την οποία έστειλε προσωπικά στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, την Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη αλλά και στον Πρόεδρο του ΚΟΔΗΠ Θεόδωρο Τουλγαρίδη, καταθέτοντας ως πρόταση την προσωρινή παραχώρηση απ’ τον Δήμο τμήματος του γωνιακού κτιρίου επί της Μαιζώνος και Γκότση. Είναι κτίριο που ανήκει στον Δήμο και στεγαζόταν εκεί η «Φωλιά του Παιδιού» της αείμνηστης Λάζαρη. «Θεωρώ ότι αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και δυνατότητα για άμεση λύση στο πρόβλημα όχι απλά μιας γυναίκας συμπολίτισσας αλλά και των τριών παιδιών που ζουν μαζί της, εκ των οποίων το ένα ΑμεΑ», εξηγεί ο κ. Κανελλόπουλος.

«ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΣΤΕΓΑΣΗ, ΟΧΙ ΟΙ… ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ»

Αυτό που τονίζει ο κ. Κανελλόπουλος στην «Πολιτεία» διαμηνύοντας το προς κάθε αρμόδιο δημοτικό άρχοντα είναι ότι… «το κοινωνικό σύστημα δε μπορεί να αποτελεί άλλοθι για να αφήσουμε μόνο του έναν συνάνθρωπο μας, και ειδικά μια ανήμπορη μητέρα με τόσα παιδιά». Επισημαίνει επίσης ότι: «ο Δήμος μπορεί και πρέπει να δράσει. Διότι μπορούμε να αναλύουμε όσο θέλουμε τα αίτια ενός τέτοιου προβλήματος. Αν φταίει η κυβέρνηση, το σύστημα ή η διεθνής κατάσταση κ.ο.κ.. Μπορεί να φταίει ο οποιοσδήποτε, το θέμα όμως είναι ότι οι Δήμοι σε τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν το αποκούμπι του δημότη και ως τέτοιο, οφείλουν να δίνουν λύσεις, αν μπορούν. Και σε αυτή την περίπτωση, ο Δήμος της Πάτρας μπορεί…».

«ΘΥΜΑ» ΑΤΥΧΩΝ ΣΥΓΚΥΡΙΩΝ

Όπως έχει ξαναγράψει η «Πολιτεία», η εν λόγω περίπτωση δεν αφορά σε μια γυναίκα άεργη που αδιαφόρησε αφήνοντας να εξελιχθεί το πρόβλημα. Αλλά για μια μητέρα που εγκαταλείφθηκε απ’ τον άνδρα της κι έμεινε μόνη να προσπαθεί με ένα απλό και δυσεύρετο μεροκάματο, να καλύψει τα έξοδα του στεγαστικού δανείου. Διολισθαίνοντας όμως στη δίνη της αδυναμίας που την οδήγησε στο αναπάντεχο αδιέξοδο της έξωσης.

 

Από την έντυπη έκδοση της “Αχαϊκής Πολιτείας”:

17 e1658338221466

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top