ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Α.Κ.Ε. «Ο Άγιος Ανδρέας»: «Άκαιρο το έγγραφο της Διοικητικής Διεύθυνσης που προκάλεσε τον πανικό των επικουρικών»

Facebook
Twitter

Σε ανακοίνωσή της, η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων του Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» σχολιάζει σχετικά με το μπαράζ κακών χειρισμών της Διοικητικής Διεύθυνσης του Νοσοκομείου αναφορικά με ζητήματα αδειών και μισθοδοσίας του προσωπικού:

«Εδώ και μήνες παρατηρούνται παλινωδίες αναφορικά με ζητήματα που άπτονται των αδειών, για τα οποία υπηρεσιακά αρμόδια είναι η Διοικητική Διεύθυνση.

Ξεκινάμε φυσικά από το ζήτημα της αδείας του άφαντου επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Αλλαγής, ο οποίος πίνει το καφεδάκι του σπιτάκι του αγκαλιά με το πληκτρολόγιό του και ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα κατά ριπάς. Από τις 10/5 δεν έχει κανένα συνδικαλιστικό αξίωμα στην ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστική άδεια δε δικαιούται, κανονική άδεια δεν μπορούσε να του χορηγηθεί λόγω των εκλογών αλλά στο Νοσοκομείο δεν έχουμε δει ούτε τη σκιά του. Κι έχει το θράσος και μιλάει για παπαγαλάκια ο υπηρεσιακά ανύπαρκτος που μια ζωή κρυβόταν πίσω από την κομματική ταυτότητά του και για παραδιοίκηση, όταν ο ίδιος είναι διδάκτορας στην παραδιοίκηση εδώ και δεκαετίες. Προφανώς ενοχλείται που κανείς δε ζητά τη γνώμη του για οτιδήποτε…

Ως δια μαγείας, οι κανονικές άδειές του υπογράφονταν αφειδώς από τη Διοικητική Διεύθυνση εδώ και μήνες. Οι καλές σχέσεις που διατηρεί με πρώην συνοδοιπόρους του στον συνδικαλισμό, οι οποίοι τυγχάνουν να έχουν θέσεις ευθύνης στη Διοικητική Διεύθυνση, δε μας απασχολούν. Μας απασχολεί το γεγονός πως δεν ενδιαφέρονται για την αδικαιολόγητη απουσία του και τις ανύπαρκτες άδειες του αλλά βρήκαν χρόνο να συντάξουν ένα έγγραφο άκαιρο και άτοπο σχετικά με τις κανονικές άδειες όσων λήγει η σύμβασή τους στις 31/12. Των επικουρικών που δούλεψαν σκληρά την περίοδο την πανδημίας κι αν αποχωρήσουν θα καταρρεύσει το ΕΣΥ.

Το μόνο που κατάφερε το έγγραφο ήταν να τρομοκρατήσει τους συμβασιούχους όχι μόνο στο Νοσοκομείο μας αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς αρκετοί θεώρησαν πως έχει δρομολογηθεί η αποχώρησή τους στο τέλος του έτους. Η ανάληψη της ευθύνης για το πολύκροτο έγγραφο έχει γίνει ήδη από τη Διοικητική Διεύθυνση, γεγονός το οποίο ο συνδικαλιστής-φάντασμα αγνοεί και έσπευσε να χρεώσει σε εμάς πως παπαγαλίζουμε και πως καλύπτουμε τη Διοίκηση.

Ας έρθει μια βόλτα από τη δουλειά και το ανύπαρκτο γραφείο του μήπως του προλάβουν τα νέα. Όσο για την Διοικητική Διεύθυνση, ανεξαρτήτως του σκοπού που ήθελε να εξυπηρετήσει αυτό το έγγραφο, επέλεξε (εσκεμμένα ή μη) μια πολύ κακή συγκυρία και λογικό ήταν να δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση…

Βέβαια, πέραν τούτου, η Διοικητική Διεύθυνση ευθύνεται για μια σειρά από επιπλέον παλινωδίες:

  • Κανονικές άδειες όσων απουσιάζουν ολόκληρο το 2022 από την Υπηρεσία με άδεια αναρρωτική, ανατροφής τέκνου, λοχείας: Αν δεν έχουν δουλέψει έστω μία μέρα, κόβεται παράνομα η άδεια, παρά τη σχετική γνωμοδότηση 167/2014 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Βέβαια ο συνδικαλιστής-φάντασμα δεν έχει δουλέψει ούτε μια μέρα εδώ και χρόνια και του χορηγούνται κανονικές άδειες των προηγούμενων 3 ετών… Υποδειγματική περίπτωσης ίσης μεταχείρισης των συναδέλφων από τη Διοικητική Διεύθυνση…
  • Κανονικές άδειες όσων απουσίαζαν ολόκληρο το 2022 λόγω αναστολής: Δεν έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση της Διοικητικής Διεύθυνσης στα αιτήματα των συναδέλφων γιατί δεν τη δικαιούνται παρά τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών…
  • Αναρρωτικές άδειες που κόβονται από την Επιτροπή ή που αργούν να προσκομιστούν με ευθύνη της Υπηρεσίας πέραν των 7 ημερών: ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ στους συναδέλφους χωρίς καμία ειδοποίηση και χωρίς να ερωτηθούν αν θέλουν να καλύψουν τις μέρες της απουσίας τους με κανονική άδεια ή ρεπό… (ΝΤΡΟΠΗ!!!)
  • Ανθυγιεινό επίδομα: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση να δοθούν οι δικαιούχοι στη Μισθοδοσία. Για περιπτώσεις παράλληλων καθηκόντων όπως οι φύλακες και οι θυρωροί δεν έχει γίνει καμία ενέργεια να ζητηθεί γνωμοδότηση από το Υπουργείο ή από τη Νομική Υπηρεσία της ΠΟΕΔΗΝ. Σε άλλα Νοσοκομεία έχει ήδη καταβληθεί.

Επειδή εκλεγμένη κυβέρνηση δεν έχουμε ούτε διορισμένο Υπουργό Υγείας και η Διοικητική Διεύθυνση έχει τσακωθεί με την έννοια της χρηστής διοίκησης, αλλά ενδέχεται να συνεχίσει να υποδύεται τον ρόλο του Υπουργού ή του Νομικού Συμβούλου, καλούμε τη Διοίκηση να μεριμνήσει άμεσα για τη διευθέτηση όλων των προαναφερθέντων ζητημάτων, τα οποία αφορούν μεγάλη μερίδα εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

ΥΓ: Αν τελικά ο συνδικαλιστής-φάντασμα πειστεί πως πρέπει να εργαστεί για να συνεχίσει να πληρώνεται (όπως όλοι οι υπόλοιποι), μην τον ζορίσετε και ζητήσει αναρρωτική άδεια λόγω υπερκόπωσης. Είναι βαριά η καλογερική όταν έχει να δουλέψει κάποιος πάνω από δεκαετία…»

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top