ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α2 ΕΣΚΑ-Η: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Αντίρριο!

Α2 ΕΣΚΑΗ ΤΟΠΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ 2021 22 23
Με τα βλέμματα στραμμένα στο μεγάλο ντέρμπι του Αντιρρίου που θα κρίνει το 4ο και τελευταίο εισιτήριο ανόδου στην Α1 ΕΣΚΑ-Η της νέας περιόδου ολοκληρώνεται η Α2 κατηγορία την ερχόμενη Τετάρτη 1η Ιουνίου.

Ένας πραγματικός «μαραθώνιος» που άρχισε στις 13 Οκτωβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί αισίως την 1η Ιουνίου 2022, κάτι που έχει «ερμηνεία» μια και το αγωνιστικό παρόν έδωσαν συνολικά 15 ομάδες!

Πλέον, είμαστε ένα μόλις βήμα πριν πέσει η αυλαία και όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στο Αντίρριο την Τετάρτη αφού θα διεξαχθεί το ντέρμπι Φαέθων-Δύμης ’07.

Οι δυο ομάδες είναι συγκάτοικοι της 4ης προνομιούχου θέσης με 41 βαθμούς, άρα ο νικητής του ματς αυτού θα πανηγυρίσει την ιστορική άνοδο ενώ ο ηττημένος θα μείνει στην ίδια τάξη (κατηγορία) και του χρόνου.

Μεγάλο παιχνίδι για το οποίο ήδη από πλευράς φίλων του γηπεδούχου Φαέθωνα υπάρχει κινητοποίηση προκειμένου να γεμίσουν το ούτως ή άλλως μικρό σε χωρητικότητα κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, ενώ και η Δύμη ’07 δεν θα είναι μόνη της.

Και οι δυο «μονομάχοι» μετράνε τον ίδιο μέχρι στιγμής απολογισμό (17 νίκες-10 ήττες), με το ραντεβού όμως της Τετάρτης να είναι δίχως γυρισμό.

Το «2» του πρώτου γύρου

Αν και ιδιαίτερη σημασία δεν έχει πλέον, εν τούτοις στο αντίστοιχο παιχνίδι του α’ γύρου που είχε μεγάλη ένταση και διακοπές, ο Φαέθων είχε πάρει σπουδαία νίκη με 71-66.

Βέβαια, όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία είναι κάτι που δεν έχει καμία αξία, με τις δυο ομάδες να ετοιμάζονται αγωνιστικά και ψυχολογικά για το μεγάλο ραντεβού ανόδου.

Οι δυο προπονητές, Γιάννης Μυλωνόπουλος (Φαέθων) και Δημήτρης Μαντάς (Δύμη ’07) γνωρίζονται «απ’ έξω κι ανακατωτά» από την αρχή της σεζόν και δεν έχουν να κρύψουν τίποτα.

Να σημειωθεί ακόμη ότι ο ηττημένος δεν θα μπορεί να περιμένει κάτι άλλο, ούτε καν το «θαύμα» ήττας της ΕΑ Παραλίας από τον υποβιβασμένο Κρόνο Πατρών.

Γιατί; Πολύ απλά, ακόμη κι αν χάσει η ΕΑ Παραλίας έχει το «πάνω χέρι» στην τελική ισοβαθμία και με τον Φαέθων (έχει 2 νίκες, 74-64 και 67-61) και με την Δύμη ’07 (νίκη 74-61, ήττα 67-60).

Που βέβαια η λογική λέει όχι απλά νίκη της ομάδας του Γιάννης Καλλίγα επί του Κρόνου αλλά και φιέστα ανόδου με τη λήξη του 40λεπτου.

Έμπειρο δίδυμο διαιτητών

Ματς «μια κατηγορία» είναι αυτό που θα διεξαχθεί στο Αντίρριο κι έτσι η ΚΕΔ/ΕΣΚΑ-Η όρισε δυο διαιτητές για να βγει απόλυτα ήρεμα και ομαλά εντός κι εκτός αγωνιστικών γραμμών, τους Ελένη Κωνσταντινίδου και Μάριο Κανελλόπουλο, ρέφερι Α1 εθνικής.

Μίλτος Σπυρόπουλος

matchnews.gr

You may also like

Comments are closed.