ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δείτε πότε επιστρέφει το Abbey | Η καταστροφή από την πυρκαγιά δεν πτόησε τον Ιερώνυμο Γιακουμάτο

fotia 1024x708 1 800x400 1

 Το μαγαζί θα «αναγεννηθεί» μέσα απ’ τις στάχτες του και μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον κόσμο του

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Ήταν τον περασμένο Γενάρη όταν οι Ψηλαλωνίτες πετάχτηκαν απ’ τα κρεβάτια τους τρομαγμένοι από τους διαδοχικούς κρότους των εκρήξεων και βγαίνοντας στα μπαλκόνια είδαν το γωνιακό μαγαζί που έσφυζα από ζωή κάθε βράδυ να έχει παραδοθεί σε μια πύρινη κόλαση, με τη φωτιά να φτάνει σε αρκετά μέτρα ύψος.

ΓΙΑ 2ο θέμα Κεντρική 3 ΓΙΑ 2ο θέμα Κεντρική 2

Την άλλη μέρα όλη η πόλη μιλούσε για την ολοκληρωτική καταστροφή στο Abbey του Ιερώνυμου Γιακουμάτου. Και οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν αφότου έσβησε η φωτιά, από τα αποκαΐδια, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου προξενώντας συναισθήματα λύπης αλλά και ένα «κύμα» συμπαράστασης στον ιδιοκτήτη και στο προσωπικό.

ΓΙΑ 2ο θέμα Κεντρική 1

Ήταν μάλιστα τότε που ο Ιερώνυμος Γιακουμάτος δήλωνε ότι παρόλη την καταστροφή και τα εμπόδια που θα συναντούσε στην πορεία – αφού άλλωστε το μαγαζί δεν ήταν ασφαλισμένο για πυρκαγιά – θα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να ξαναστήσει την επιχείρηση και να ξαναδώσει τις θέσεις εργασίας στους συνεργάτες του.

Η είδηση που μεταφέρει η «Πολιτεία» είναι ότι το Abbey ξαναστήνεται!

Στο ίδιο ακριβώς σημείο, με το ίδιο ακριβώς κόνσεπτ.

Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Γιακουμάτος, «το μαγαζί θα αναγεννηθεί απ’ τις στάχτες και θα επαναλειτουργήσει σαν να μην μεσολάβησε η καταστροφή».

ΓΙΑ 2ο θέμα Ιερώνυμος Γιακουμάτος ΕΝΘΕΤΗ

 

«θα τηρήσω την υπόσχεση που είχα δώσει τότε. Ότι μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες και εμπόδια, αλλά θα ξαναστήσουμε το μαγαζί μας», τονίζει στην «Πολιτεία» ο ίδιος. Όσο για τον χρόνο που θα γίνει αυτό; Το αργότερο μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων θα είναι όλα έτοιμα. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι προ καιρού ο επιχειρηματίας προς στιγμήν αναζήτησε αλλού χώρο, αλλά και πάλι στα Ψηλαλώνια. Ωστόσο το ξανασκέφτηκε αποφασίζοντας να μην μετακινηθεί η επιχείρηση απ’ το σημείο. Έτσι οι εργασίες ξεκινούν αυτές τις μέρες, εκεί όπου η φωτιά κατέκαψε τα πάντα.

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Ήταν 4 τα ξημερώματα της 25ης Ιανουαρίου 2022. Ο ιδιοκτήτης είχε φύγει μαζί με υπάλληλο κάνοντας τον καθημερινό έλεγχο κι όλα ήταν εντάξει. Ο φύλακας  της πλατείας ήταν στο πάνω μέρος , στην παιδική χαρά, όταν άκουσε μία δυνατή έκρηξη και είδε μία τεράστια φλόγα.   Ακούστηκαν άλλες δέκα περίπου εκρήξεις, από τις σόμπες υγραερίου. Ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να πιστέψει πως η φωτιά ξέσπασε από… λάθος. Και οι εκτιμήσεις του φάνηκε να επιβεβαιώνονται από  κάμερες που έδειχναν δυο άτομα να κινούνται ύποπτα.

 

Η ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ

abbey pita 800x400 1

Η απάντηση προσωπικού και ιδιοκτήτη στην καταστροφή ήταν… αιμοδοσίες και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στα αποκαϊδια! Δίνοντας υπόσχεση επιστροφής. Την οποία φαίνεται ότι θα τηρήσουν, σε λιγότερο διάστημα απ’ ότι κανείς θα ανέμενε.

Σήμερα μάλιστα το politeianews.gr μετέδωσε και την είδηση της εξέλιξης των ερευνών για την πυρκαγιά, που οδηγούν σε τρεις υπόπτους. Δείτε το ρεπορτάζ εδώ: https://politeianews.gr/patra-eblekontai-3-atoma-stin-fotia-sto-abbey-sta-psilalonia/

 

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

4 11 e1665407778807

You may also like

Comments are closed.