ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΑΧΑΪΑ: Αύριο η επίσκεψη Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα – Ποιους θα συναντήσει

Facebook
Twitter
mitsotakis-873x432

Στα Καλάβρυτα, θα βρεθεί αύριο Τρίτη 2/04/2024, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης . Ο κ. Μητσοτάκης, όπως έγινε γνωστό θα συναντήσει πολίτες στις 11.30 στο καφέ Μοντάνα στην πλατεία Πετμεζαίων, στα Καλάβρυτα.

Βασικό κριτήριο για την περιοδεία του στα Καλάβρυτα είναι ότι, από το 2019 -οπότε κι εξελέγη πρωθυπουργός- τέσσερις φορές «υποσχέθηκε» μια τέτοια επίσκεψη, ωστόσο αυτή αναβαλλόταν εξαιτίας έκτακτων υποχρεώσεών του.

Ετσι, τώρα, με εισήγηση τόσο του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη -που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην Επέτειο Απελευθέρωσης των Καλαβρύτων την 21η Μαρτίου- αλλά επί το πλείστον του Καλαβρυτινού στην καταγωγή υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, οργανώθηκε η περιοδεία, σε εκπλήρωση της παλαιότερης υπόσχεσης.

Τον πλέον, όμως, παρεμβατικό ρόλο στην επίσκεψη Μητσοτάκη, φαίνεται να έπαιξε ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, που δεν σταμάτησε όλα αυτά υα χρόνια ούτε στιγμή να επιμένει σε μια περιοδεία του πρωθυπουργού στην περιοχή, τη μόνη που δεν πάει ποτέ!

Στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Καλάβρυτα, δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο και κατά συνέπεια αυτή αναμένεται να τη «γεμίσει» ο Δήμος και τοπικοί Φορείς, με τον πρωθυπουργό να είναι ανοικτός να ακούσει, να καταγράψει και να ανταποκριθεί αναλόγως, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Αυτά είναι:

* Ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος Διακοπτού-Καλαβρύτων, η άμεση επαναλειτουργία του και το μεγάλο έργο επέκτασης αυτού προς την Αγία Λαύρα.

* Η οδοποιία από Πάτρα μέσω Χαλανδρίτσας και από την ΕΟ Πούντας-Καλαβρύτων.

* Η οδική σύνδεση του Δήμου με την Ολυμπία οδό μέσω Φενεού Κορινθίας.

* Το Χιονοδρομικό Κέντρο και η ανάδειξή του ως του πλέον σύγχρονου της χώρας.

* Το Σπήλαιο Λιμνών Καστριών και η εξωστρέφειά του λόγω της μοναδικότητας που διαθέτει.

* Το Τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» στην κορυφή του Χελμού και η διεθνής του διάσταση, λόγω και της συνεργασίας του με τη ΝΑSA.

* Ο Αρχαίος Κλείτορας και η έναρξη ανασκαφών στην περιοχή.

* Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Τομέας και η ενίσχυσή του, μέσω έργων εξηλεκτρισμού για νέες επενδύσεις.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top