ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Αχαΐα: Δρόμοι “ποτάμια” – Έχουν αποκοπεί χωριά ολόκληρα – Απελπιστική η κατάσταση

achaia plimmira
Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στην Αχαΐα από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα. Απέραντη λίμνη θυμίζει το χωριό στα Σουδενέικα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και τους κατοίκους να είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους.

Σημαντικό πρόβλημα παρατηρείται στα Άνω Σουδενέικα, όπου δύο σπίτια στο ύψος της Εκκλησίας έχουν αποκοπεί από τα νερά, ενώ αν συνεχιστεί η ραγδαία βροχόπτωση οι κάτοικοι θα εγκλωβιστούν.

Στο σημείο βρίσκονται ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταπεινός και δυνάμεις της πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, δεν αποκλείεται να υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας και στη ΝΕΟ Πατρών-Πύργου, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που δημιουργεί προβλήματα ασφάλειας σε πολλά σημεία.

Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών έχει προκαλέσει και πάλι προβλήματα στο Ρίο της Πάτρας, όχι μόνο στην παραλιακή ζώνη, αλλά και μέσα στον ιστό της περιοχής όπου υπάρχουν κατοικίες και επιχειρήσεις.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και η περιοχή είναι σχεδόν… απροσπέλαστη.

 

Στα όρια του είναι ο χείμαρρος της Βαριάς. Η αστυνομία έκοψε την κυκλοφορία στη Γέφυρα.

Στην οδό Θέρμου έσπασε ρέμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αγροτικές κατοικίες.

zvlqzkqeek61b4acf7bfaf4

Στον δρόμο προς Άνω Καστρίτσι, υπάρχουν προβλήματα μετά από κατολίσθηση. Στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα για την απομάκρυνση των χωμάτων.

25 κλήσεις για άντληση υδάτων έχει δεχτεί μέχρι αυτή την ώρα η πυροσβεστική.

Προβλήματα έχουν αναφερθεί μεταξύ άλλων σε  Άγιο Βασίλειο, Παραλία Πατρών, Οβρυά, Ηρώων Πολυτεχνείου.

Εκκενώθηκε ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου στο Αγρίνιο

Στο μεταξύ με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου, λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού στη λίμνη Λυσιμαχεία.

Η απόφαση εκκένωσης του οικισμού ελήφθη καθώς, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στη λίμνη Λυσιμαχία. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ζημιές στην περιοχή.

You may also like

Comments are closed.