ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αχαΐα: Εκατοντάδες μαθητές και δάσκαλοι με κορωνοϊό

σχολεία
Περίπου 400 παιδιά δεν πήγαν σήμερα στα δημοτικά σχολεία γιατί νοσούσαν ή ήταν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τάσο Σταυρογιαννόπουλο, το πρόβλημα είναι μικρό σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών.

Ωστόσο εκεί που παρουσιάζεται μεγάλο πρόβλημα είναι στους εκπαιδευτικούς. Νοσούν 110 δάσκαλοι στην Αχαΐα.

Στα νηπιαγωγεία αρκετοί γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ και στα δημοτικά παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο. Σε κάποια λύκεια της Πάτρας έγινε κατάληψη.

Προμήθευσε self test η Πρωτοβάθμια

Ανοιχτή παρέμεινε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας την Κυριακή το απόγευμα από τις 6 έως τις 8, προκειμένου να προμηθευτούν τα σχολεία επιπλέον self-test, για να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις παιδιών που ενδεχομένως δεν παρέλαβαν ή δεν εξυπηρετήθηκαν οι γονείς τους από τα φαρμακεία.

Διανεμήθηκαν 5000 self-test σε περίπου 100 Διευθυντές και Προϊσταμένους σχολείων που προσήλθαν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μην αναφερθούν από τα σχολεία σήμερα προβλήματα από ελλείψεις σε μαθητές.

Στην περιοχή της Αιγιάλειας μοιράστηκαν 600 self-test. Η Διεύθυνση παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη ελέγχου των μαθητών στα σχολεία, προκειμένου να διενεργούνται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι των μαθητών και να υπάρχει επάρκεια προμήθειας self-test.

You may also like

eforia dilwseis art ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία – Συμψηφισμός: Παγίδες ακόμη και για όσους δεν έχουν ληξιπρόθεσμες, αλλά ενήμερες οφειλές

Οι συμψηφισμοί φορολογικών οφειλών και φορολογικών απαιτήσεων των φορολογουμένων είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και στις περισσότερες περιπτώσεις ουσιώδεις, καθώς διευκολύνουν ...

Comments are closed.