ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αχαΐα: Επιστρέφει η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας

Facebook
Twitter

Ο Δήμος Ερυμάνθου με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει τη διοργάνωση της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας, δύο χρόνια μετά τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού.

Η Αγροτική Έκθεση της Χαλανδρίτσας, διατηρώντας αναλλοίωτα τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά που την έχουν καταστήσει σε θεσμό για την ευρύτερη περιοχή, επιστρέφει με ανανεωμένο προφίλ και μεγαλύτερη δυναμική που αναμένεται να της προσδώσουν οι νέες θεματικές εκδηλώσεις που εντάσσονται για πρώτη φορά στη διοργάνωση, στην κατεύθυνση διασύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με την καινοτομία, την έρευνα και την αγορά.

Η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας θα πραγματοποιηθεί φέτος από την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ πρόθεση της δημοτικής Αρχής που είναι η διοργανώτρια Αρχή είναι η περιοχή για τέσσερις ημέρες να αποτελέσει εκτός από πόλο προσέλκυσης επισκεπτών και τόπο συνάντησης παραγωγικών, πανεπιστημιακών και ερευνητικών φορέων και εταιρειών που θα αναδείξουν την προστιθέμενη αξία των τοπικών αγροτικών προϊόντων και του πλούσιου αγροτοκτηνοτροφικού αποθέματος του Δήμου Ερυμάνθου.

Την ίδια ώρα, μέσω της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα αναδειχτεί ο πολιτιστικός και παραδοσιακός χαρακτήρας του Δήμου Ερυμάνθου, που στο πέρασμα των χρόνων έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην αχαϊκή γη.

Οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση βρίσκονται ήδη στην τελική ευθεία, ενώ στο πρόγραμμα φέτος εκτός από τις καθιερωμένες βραβεύσεις των αριστούχων μαθητών και των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα εμπλουτιστούν με συναυλίες, θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων θεματικές βραβεύσεις παραγωγικών και αγροτικών επιχειρήσεων που κατάφεραν να διακριθούν, εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια για αγρότες, ανάδειξη καινοτόμων πρακτικών στις καλλιέργειες και στην παραγωγή, κι άλλα. Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί σύντομα από την Οργανωτική Επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη και για τη θεσμοθέτηση των νέων ενοτήτων που θα συμπεριληφθούν στο τετραήμερο της Έκθεσης.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής «μπορεί η πανδημία να μην επέτρεψε για λόγους δημόσιας υγείας να διοργανώσουμε την Αγροτική Έκθεση για δύο χρόνια, όμως, ο Δήμος δεν εφησύχασε ούτε στιγμή, όσον αφορά στην αναζήτηση τρόπων για τη βελτίωση του θεσμού, ο οποίος φέτος επιστρέφει πιο δυνατός και πιο ανανεωμένος, όπως επιβάλλει η νέα εποχή, αλλά και η μέχρι σήμερα επιτυχημένη διαδρομή της. Στη φετινή διοργάνωση εισάγονται νέες θεματικές ενότητες, με σκοπό τη διασύνδεση των προϊόντων υψηλής ποιότητας που παράγονται στην περιοχή μας και τις τοπικές μας επιχειρήσεις με την καινοτομία, την έρευνα και την εξωστρέφεια. Η Αγροτική Έκθεση της Χαλανδρίτσας είναι ένας θεσμός που οφείλουμε όχι μόνο να τον διατηρήσουμε, αλλά να τον οδηγήσουμε στο μέλλον».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top