ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αχαΐα: Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας

Facebook
Twitter

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, παρουσιάζει το 1ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Αιγείρας το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου στον χώρο του εμβληματικού μνημείου της Αρχαίας Αιγείρας με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Αιγιαλείας και ένα επιβλητικό μνημείο που ατενίζει το γαλάζιο του Κορινθιακού Κόλπου ενώ φιλοξενεί από το 2014 σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα.

Πέντε ημέρες γεμάτες πολιτισμό με σημαντικές συνεργασίες, με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα και ξεχωριστούς καλλιτέχνες και δρώμενα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 29 & Σάββατο 30 Ιουλίου, ώρα 19:30

Θεατρική Παράσταση «Το Μαύρο Ταξίδι», από την καλλιτεχνική ομάδα bijoux de kant και σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη

«Το Μαύρο Ταξίδι» είναι η αληθινή μαρτυρία ενός νεαρού Έλληνα που στρατολογήθηκε για να συμμετάσχει στην Μικρασιατική Εκστρατεία. Η bijoux de kant μιλά για τις ζωτικές ανάγκες, την πείνα, τη δίψα, αλλά και για τη σκληρότητα που φυτεύει ο πόλεμος στις ψυχές όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Μιλά για τον διωγμό, την προσφυγιά και τη νέα πολιτιστική ταυτότητα του ελλαδικού χώρου.

Σε ένα πεδίο μνήμης, σε ένα τοπίο θραυσμάτων, ένας άγνωστος στρατιώτης του Μηχανικού Τάγματος περιγράφει γλαφυρά την πληγή του ξεριζωμού και ξαναγράφει την ιστορία. Συντροφιά του ένας Άγγελος, ο νεαρός εαυτός του, αλλά και οι ανατολίτικοι ήχοι της Μικρασίας από μια κόρη των Αθηνών που τραγουδά στους σμυρναίικους ρυθμούς μιας πολιτισμικά νέας Ελλάδας.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κυριακή 31 Ιουλίου, ώρα 20:00

Θοδωρής Βουτσικάκης – Δήμητρα Σελεμίδου με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης»

Δύο μοναδικές φωνές της νεότερης γενιάς ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Δήμητρα Σελεμίδου ενώνουν τις δυνάμεις τους και ερμηνεύουν με ευαισθησία και δύναμη εμβληματικά τραγούδια των σημαντικότερων Ελλήνων και ξένων συνθετών όπως, Μίκη Θεοδωράκη, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Σπανού, Μάνου Χατζιδάκι, Lucio Battisti, Ara Dinkjian, Νίκου Κυπουργού, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Νίκου Αντύπα, Nicola Piovani, κ.α. Συμπράττει η μοναδική Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου.

Δεύτερα 1 Αυγούστου, ώρα 19:00

«O Επιτάφιος Λόγος του Περικλή», του Θουκυδίδη

Μετάφραση Ελευθέριου Βενιζέλου.

Διδασκαλία Ερμηνείας, Σκηνοθεσία – Δήμος Αβδελιώδης.

Η παράσταση που χάρισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν» στον Δήμο Αβδελιώδη, με μια μοναδική ερμηνεία από την ηθοποιό, Ιωάννα Σπανού. Μέσα από την πρωτοποριακή ερμηνευτική μέθοδο, που έχει αναπτύξει ο βραβευμένος σκηνοθέτης αλλάζοντας δημιουργικά τη σχέση μας με τα κορυφαία κείμενα της Ελληνικής Γραμματείας.

Τρίτη 2 Αυγούστου, ώρα 20:00

Διεθνής Ακαδημία Εγχόρδων STRINGS ΙΝ ΜΟΤΙΟΝ

Ένα σύνολο εγχόρδων από καθηγητές και εξαίρετους διεθνείς σπουδαστές της πασίγνωστης Μουσικής Ακαδημίας Mozarteum του Salzburg Αυστρίας, που είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα μουσικά ιδρύματα του κόσμου. Λαμπρά ταλέντα της σημερινής Ελλάδας που διαπρέπουν εκτός των συνόρων, συμπράττουν με νέους μουσικούς από την Κεντρική Ευρώπη, την Ουκρανία, το Μεξικό, την Νότιο Κορέας και φυσικά από την χώρα μας, υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης Έλληνα βιολονίστα και παιδαγωγού Χρήστου Κανέττη.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο Ελληνοαυστριακό Καλοκαίρι Μουσικό Καλοκαίρι 2022, σε διοργάνωση της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Ελλάδα και υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top