ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αχαΐα – Φαρμακεία: Δωρεάν self tests μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα

Facebook
Twitter
Τρία δωρεάν self test για τον κορωνοϊό, μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία από σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

 

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι/ες του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία ένα self test για την εβδομάδα 7-14 Ιουνίου, ένα για την εβδομάδα 15-22 Ιουνίου και ένα για την εβδομάδα 23-30 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το self test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του/ης εργαζομένου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Κατ’ εξαίρεση, για την εβδομάδα από 7/6/2021 έως 13/6/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/της με φυσική παρουσία.

Οι εργαζόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε ημέρα έως και 13/6/2021.

Για του εργαζόμενους του Δημοσίου από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου, θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία ένα self test για την εβδομάδα  7 – 12 Ιουνίου, ένα για 14 – 21 Ιουνίου και ένα για 21 – 27 Ιουνίου.

Από 14/6/2021 έως 30/6/2021, ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και 24 ώρες, προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας, που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/της με φυσική παρουσία.

Επισημαίνεται ότι βρίσκεται σε ισχύ, για τους υπαλλήλους εκείνους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους και δεν τηλεργάζονται, η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου, έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας, που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία και οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης, μέχρι το τέλος της κάθε εβδομάδας.

Η προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία, με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας όμως, στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τέλος Μαΐου, υιοθέτησε την πρόταση του Προέδρου, κ. Σοφιανόπουλου και αποφάσισε με 103 ψήφους υπέρ και 2 μόλις κατά, να σταματήσει την αναπλήρωση αποθέματος self test την Παρασκευή 04/06 και από σήμερα να χορηγεί δωρεάν self tests, μέχρι να εξαντληθούν τα όποια αποθέματα.

Ακολουθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης:

apofasi fsax

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top