Αχαΐα: Η αστυνομία βάζει «σιωπητήριο» στα πανηγύρια

Facebook
Twitter

Τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να επιτρέπεται η διοργάνωση υπαίθριων εκδηλώσεων που διαρκούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες; Μπορούν καταστήματα διασκέδασης που διαταράσσουν την κοινή ησυχία να λειτουργούν με ηχητικά συστήματα μέχρι τα ξημερώματα;

Και εν τέλει πόσο μπορεί να αντέξει η κοινωνία, οι πολίτες που ζουν στον αστικό ιστό μιας πόλης να αντιμετωπίσουν μία κατάσταση που τουλάχιστον κατά το παρελθόν θεωρείτο παγιωμένη και αντιμετωπιζόταν ως ένα ζήτημα που έπλεε σε αχαρτογράφητα νερά;

Στην Πάτρα αλλά και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, η Αστυνομία εδώ και πολύ καιρό έχει στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ναι μεν στις εκδηλώσεις και στη λειτουργία υπαίθριων επιχειρήσεων διασκέδασης, ως εκεί όμως που δεν αναστατώνεται η ζωή των πολιτών.

Τα έξι αυτόφωρα που έγιναν τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, δύο εκ των οποίων αφορούσαν διοργανωτές πανηγυριού, αποδεικνύουν την σαφήνεια των προθέσεων της αρμόδιας Αρχής κατά του φαινομένου τους ηχορύπανσης και της διατάραξης της κοινής ησυχίας στην Πάτρα. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά.

Και στη διάρκεια του περσινού καλοκαιριού με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίστηκαν ανάλογες καταστάσεις και μάλιστα αποφασιστικά η Αστυνομία έβαλε τέλος σε υπαίθριες εκδηλώσεις που ταλαιπωρούσαν για χρόνια τους πολίτες της Κάτω Αχαΐας.

Και φέτος όμως τα στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. στέλνουν το ίδιο μήνυμα: δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να αναστατώσει με διοργανώσεις τους πολίτες που ζουν μέσα στον αστικό ιστό, αν υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο όρια. Και συνεχίζουν λέγοντας πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν θα εφαρμόζεται ως “κεραυνός εν αιθρία” αλλά αφού σε κάθε περίπτωση προηγηθεί διάλογος με τους διοργανωτές οι οποίοι θα καλούνται να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την τήρηση των κανόνων του Νόμου. Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, τότε θα ακολουθούνται τα προβλεπόμενα.

ΕΞΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Για το ρεπορτάζ καταγράφεται πως τα ξημερώματα της Κυριακής έγιναν συνολικά έξι συλλήψεις για διατάραξη. Οι δύο αφορούσαν υπεύθυνους διοργάνωσης πανηγυριού στη περιοχή των Δεμενίκων, ακόμη δύο έγιναν στην ίδια περιοχή με υπεύθυνους καταστημάτων που προκαλούσαν ηχορύπανση και δύο στην Ηρώων Πολυτεχνείου με υπεύθυνους καταστημάτων αναψυχής που κατηγορούνται πως προκαλούσαν διατάραξη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top