ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αχαΐα: Η έξαρση των κρουσμάτων και η Όμικρον έφερε αύξηση των εμβολιασμών

Facebook
Twitter
Η αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας έχει φέρει με την σειρά της μία σημαντική νέα αύξηση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Από την περασμένη εβδομάδα και παρά το γεγονός ότι διανύουμε γιορτές το σύνολο των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα της Αχαΐας πλησίασε τα 3.000 εμβόλια, έχοντας μάλιστα μία αυξητική τάση.

Φαίνεται λοιπόν ότι τα τρομακτικά νούμερα της μετάλλαξης Όμικρον και η μεταδοτικότητα της έχει αναγκάσει αρκετούς στο να σπεύσουν να εμβολιαστούν, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα θωρακιστούν από τις βαρύτερες επιπτώσεις του ιού.

Όμως και πάλι τα εμβόλια των αναμνηστικών δόσεων είναι αρκετά περισσότερα από αυτά της πρώτης και της δεύτερης δόσης, κάτι που σημαίνει ότι ο κύριος όγκος των ατόμων που έσπευσαν να εμβολιαστούν έδωσαν παράταση της ανοσίας τους.

Ένα σημαντικό κομμάτι λοιπόν του πληθυσμού της Αχαΐας παραμένει χωρίς να έχει κάνει καν την πρώτη δόση του εμβολίου, γεγονός που είναι αρκετά επίφοβο για την αύξηση των νοσηλειών, αλλά και των θανάτων.

Γιατί όσο και η νοσηρότητα της μετάλλαξης Όμικρον να είναι χαμηλή και να μην προκαλεί νοσηλείες και σοβαρές επιπτώσεις, αυτό είναι αμφίβολο αν ισχύει για όσους δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή ακόμα χειρότερα δεν έχουν κάνει καν την πρώτη δόση.

Το σημαντικό είναι ότι η αυξητική τάση των εμβολιασμών αναμένεται να συνεχιστεί και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε με τις εκτιμήσεις να λένε ότι θα ξεπεράσουμε τα 3.500 εμβόλια στο σύνολο την ημέρα σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αχαΐας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top