ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΑΧΑΪΑ – ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: «Να σκέφτεστε και να αγαπάτε τα άλλα παιδιά»

Facebook
Twitter
ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΙΓΙΟ (1)

Σε μια εποχή που μαστίζεται από την βία και παραβατικότητα στον κόσμο των νέων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κκ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ προέβη την περασμένη Τετάρτη σε κάτι άκρως συγκινητικό και συνάμα σημαντικό…

Κάλεσε  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αιγίου, την Παναγία Φανερωμένη, τους μαθητές της πόλης! Σκοπός της συνάντησης, ήταν να τους ευχηθεί από κοντά «Καλό Πάσχα» και μαζί με την Ευλογία του, να τους παραδώσει από μία λαμπάδα. Κάτι που έκανε υπομονετικά προς κάθε παιδί, με ένα πλατύ και ειλικρινές χαμόγελο που φανέρωνε την ευτυχία και ικανοποίησή του για τα χαρούμενα παιδικά βλέμματα.

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΙΓΙΟ (3)

Όμως ο Σεβασμιότατος ήθελε να αγγίξει και την ουσία των πραγμάτων, με όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο των νέων. Για αυτό και δεν παρέλειψε να δώσει ένα απλό, ξεκάθαρο μήνυμα αγάπης στα παιδιά.

Τους μίλησε για τις δυσκολίες της εποχής και για όσα ανησυχούν και προβληματίζουν τη σημερινή νέα γενιά, δίνοντας τους ωστόσο μία σαφή κατεύθυνση διεξόδου:

Να αγαπούν και πάντα να σκέφτονται τα άλλα παιδιά!

Να σκέφτονται και να νοιάζονται κάθε παιδί στον κόσμο και κυρίως όσα παιδιά δεν έχουν την οικονομική άνεση και δυνατότητα ακόμα και για να αποκτήσουν έστω μία Πασχαλινή λαμπάδα ή οτιδήποτε αυτονόητο και απολύτως απαραίτητο. Μιλώντας επίσης και για τα παιδιά – θύματα των πολέμων, όσα παιδιά βιώνουν το απόλυτο ανθρώπινο δράμα.

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΙΓΙΟ (2)

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top