ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αχαΐα – Ηλεία: Πήρε τα λείψανα και τον έπιασαν πάλι για κλοπές κειμηλίων!

Facebook
Twitter
Είχε κλέψει ξανά ιερά κειμήλια από τον Ιερούς Ναούς και συνελήφθη εκ νέου για άλλες κλοπές, αφού είχε αφεθεί ελεύθερος.

Κατηγορούμενος είναι άνδρας που είχε συλληφθεί πριν δύο μήνες για τις κλοπές στους Ιερούς Ναούς Αγίου Χαράλαμπου Πατρών και Κοιμήσεως Θεοτόκου Φραγκαβίλλας Αμαλιάδας.

Αναγνωρίστηκαν από εφημέριους εκκλησιαστικά κειμήλια που είχαν κατασχεθεί από τους αστυνομικούς.

Πιο συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, τρεις κλοπές σε Ιερούς Ναούς στην Αχαΐα και στην Ηλεία.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, ο οποίος είχε συλληφθεί φέτος, τον
Φεβρουάριο, στην Πάτρα, για ακόμη δύο κλοπές στους Ιερούς Ναούς Αγίου Χαράλαμπους Πατρών και Κοιμήσεως Θεοτόκου Φραγκαβίλλας Αμαλιάδας.

Ειδικότερα στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερυμάνθειας Αχαΐας, στο Ιερό Ασκητήριο Αγίου Γεωργίου Πορτών Αχαΐας και στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαλιάδας.

Οι εφημέριοι των Ιερών Ναών αναγνώρισαν εκκλησιαστικά κειμήλια, που είχαν βρει οι αστυνομικοί στην κατοχή του κατηγορουμένου, κατά τη σύλληψή τον Φεβρουάριο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορουμένου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα εκκλησιαστικά κειμήλια αποδόθηκαν στους εφημέριους των Ιερών Ναών.

ΣΤΙΣ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ρίγη συγκίνησης είχε σκορπίσει στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στα Τσουκαλέικα την παραμονή της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, στις 9 Φεβρουαρίου.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αρχιερατικός Εσπερινός, παραμονή της γιορτής του Αγίου, ένα τηλεφώνημα στον εφημέριο του ναού, σκόρπισε χαμόγελα σε όλους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών είχαν εντοπίσει και συλλάβει τότε τον άνδρα που πρόσφατα συνελήφθη εκ νέου για ανάλογα αδικήματα ο οποίος τότε κατηγορείτο για την κλοπή της λειψανοθήκης που περιείχε απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους (κεντρική φωτογραφία).

Η κλοπή είχε σκορπίσει τότε τη θλίψη σε ολόκληρη την ενορία αλλά και στους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Παραμονή της γιορτής του Αγίου, οι αστυνομία της Πάτρας εντόπισε τον φερόμενο δράστη, ο οποίος συνελήφθη.

Την ώρα που η ακολουθία του εσπερινού ήταν σε εξέλιξη, ενημέρωσαν τον εφημέριο του Ιερού Ναού.

«Είχα ένα προαίσθημα για να έρθω απόψε εδώ να λειτουργήσω», είχε πει με τρεμάμενη φωνή ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους αστυνομικούς για τις έρευνές τους.

Η λειψανοθήκη παραδόθηκε την ώρα που η ακολουθία ήταν σε εξέλιξη και ακολούθησε η περιφορά της εντός του ιερού ναού με τους πιστούς να προσκυνούν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top