ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αχαϊα: Κατέρρευσε κάτω από 0,20 ευρώ/κιλό η τιμή της πατάτας!

Facebook
Twitter

Μέχρι και 15-18 λεπτά το κιλό έφθασαν να πωλούν την παραγωγή τους οι παραγωγοί πατάτας στην Αχαΐα. Σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος η τιμή σήμερα είναι στο 50λεπτο.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Σπύρος Μπαλαλάς, μεγαλοπαραγωγός πατάτας από τη Λακκόπετρα του νομού Αχαΐας: «έχουμε ολοκληρώσει την συγκομιδή και την πώληση του προϊόντος. Εκτός των πεσμένων αποδόσεων λόγω των παγετών του χειμώνα και όχι μόνον, είχαμε και προβλήματα με τις τιμές οι οποίες κατέρρευσαν, φθάνοντας στο τέλος στα 18 με 25 λεπτά στον παραγωγό. Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή. Μετά τις 20 Μάη που βγήκε η πατάτα Πολωνίας και με τον ανταγωνισμό από την Αίγυπτο, έντονο, έπεσαν στα τάρταρα οι τιμές καθώς οι ντόπιοι αγρότες πιέζονται και από το γεγονός ότι έπιασε ζέστη και μπορεί να χαλάσει το προϊόν. Αν το κράτος δεν δώσει ενίσχυση του χρόνου δεν θα υπάρχει πατατοπαραγωγή».

Ο κ. Νίκος Χριστοδούλου, πατατοπαραγωγός από την περιοχή του Σιδηροκάστρου σημείωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο τα εξής: «καλλιεργώ 15 στρέμματα πατάτες στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Ξεκίνησα να βγάζω παραγωγή, αλλά εδώ στο χωριό οι περισσότεροι αγρότες θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες. Εμπορεύομαι μόνος μου την παραγωγή ως πλανόδιος με τιμή στα 70 λεπτά το κιλό, ενώ στην χονδρική δίνω με 50-60 λεπτά. Κάτω από 50 λεπτά είναι απαγορευτική η τιμή, γιατί τα έξοδα ανά στρέμμα έχουν περάσει τα 1.000 ευρώ. Στην περιοχή μας δεν υπάρχει πατάτα γενικώς, παρά μόνο λίγες εκτάσεις. Επίσης, έχουμε πρόβλημα και με τα εργατικά χέρια. Οι Βούλγαροι δεν κατεβαίνουν πλέον στα μέρη μας».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top