ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΑΧΑΪΑ: Κάθε βράδυ η κινητοποίηση των αγροτών

agrotes dyt.axaias 820x432.jpg

Εδώ και 10 μέρες, κάθε βράδυ (6.30 μ.μ – 8 μ.μ) οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας, παρατάσσονται στη εθνική οδό Πατρών – Πύργου και από το κόμβο της Αχαγιάς, διατρανώνουν το αίτημά τους για κορονοενίσχυση των οινοποιήσιμων σταφυλιών εσοδείας 2020, αλλά και την αναγκαιότητα μείωσης του κόστους παραγωγής, λόγω των αυξήσεων σε πετρέλαιο κίνησης και ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι τοπικοί Αγροτικοί Σύλλογοι Δυτικής Αχαΐας και Ωλενίας έχουν απευθυνθεί σε όλα τα κόμματα και κατά δήλωση των εκπροσώπων τους όλοι οι βουλευτές καταβάλλουν προσπάθειες να πείσουν την κυβέρνηση να πράξει αναλόγως, ενισχυτικά.

«Δεν θέλουμε την ταλαιπωρία του κόσμου, γι’ αυτό και κλείνουμε συμβολικά και μόνο τον δρόμο. Ομως, το 80%  του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής χρωστάει σε Εφορία, ΕΦΚΑ και διάφορες υπηρεσίες και βρίσκεται σε απόγνωση» λέει  ο πρόεδρος Γιώργος Βεσκούκης.

Σε ό,τι φορά την επιρροή των αγορών, ενδεικτική της κατάστασης είναι η φράση του κ. Βεσκούκη ότι: «Δεν τολμάει κανείς να μπει Πάτρα, λόγω αυξήσεων σε πετρέλαιο και βενζίνη».

You may also like

Comments are closed.