ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΑΧΑΪΑ: Με αργούς ρυθμούς ο εμβολιασμός για την τρίτη δόση

Facebook
Twitter

Ο ιός εξαπλώνεται και η τρίτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τους ειδικούς, τείνει να γίνει απαραίτητη όχι μόνο για τα άτομα που είναι άνω των 60 και βρίσκονται σε μία προχωρημένη ηλικία, αλλά και για τους  νεότερους.

Όμως το γενικό συμπέρασμα που βγάζει κανείς μέσα από τον αριθμό των δόσεων του τρίτου εμβολίου που έχουν γίνει στην Αχαΐα, δεν είναι και τόσο διαφορετικό από το συμπέρασμα για την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας στο νομό.

Όπως και οι δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου, έτσι και η τρίτη, έχει χαμηλούς ρυθμούς με τα εμβόλια αυτά να μην ξεπερνούν τα 300 την ημέρα και να δείχνουν μία μέτρια κίνηση, σε σύγκριση με τον πληθυσμό της περιφερειακής ενότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο των εμβολίων της τρίτης δόσης την 21η Οκτωβρίου ήταν στα 5.957 εμβόλια, ενώ την ίδια μέρα θα γίνονται ακόμα 332.

Ακόμα και οι ηλικιωμένοι, παρόλο που αναγνωρίζουν την χρησιμότητα του εμβολίου πήγαν και έκαναν με διάθεση τις δύο πρώτες δόσεις, πλέον γκρινιάζουν και αν το κάνουν πάνε με… βαριά καρδιά.

Ίδιο θέμα υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες και στα γηροκομεία της περιοχής, αλλά και στις δομές που φιλοξενούν ηλικιωμένους οι οποίοι έκαναν τις δύο δόσεις πιστεύοντας ότι θα απαλλαχτούν από τον κίνδυνο του κορωνοϊού, αλλά στη συνέχεια διαψεύστηκαν οι ελπίδες τους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top