ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαϊα: Νεα εποχή για την «Καλλιμάνης» μετά την Τουρκική επένδυση

ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ 768x480 1

Σε νέα εποχή ανάπτυξης όπου ουσιαστικά επανασυστήνεται στην αγορά μέσα από επενδύσεις και νέα προϊόντα, έχει εισέλθει και επίσημα η βιομηχανία παραγωγής αλλιευμάτων, Καλλιμάνης, μετά την εξαγορά της από την Τουρκική Dardanel.

Οι επενδύσεις πραγματοποιούνται τόσο σε νέες εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό, όσο και στην παραγωγή νέων προϊόντων.
Το κυρίαρχο μήνυμα της νέας σελίδας της επιχειρηματικής ιστορίας που γράφει η Καλλιμάνης μπορεί να αποτυπωθεί με την παρακάτω φράση: “Από το Αίγιο στην Ευρώπη – η νέα εποχή στην εταιρεία Καλλιμάνη επεκτείνει την παραγωγή ψαριών και θαλασσινών στην Ελλάδα”.

Τα προϊόντα που θα δούμε να φιλοξενούνται προσεχώς στην κατάψυξη κάθε σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, θα εστιάζουν στον συνδυασμό της ελληνικής γευστικής σοφίας με την μεσογειακή διατροφή. Κύριο μέλημα της Καλλιμάνης είναι να συστήσει τα προϊόντα της σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές και να ‘χτίσει’ μία ισχυρή επιχειρηματική και διεθνώς αναγνωρίσιμη οντότητα, ‘σερβίροντας’ υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Η επιχείρηση που έχει έδρα το Αίγιο, προβαίνει στον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου εργοστασίου της, ενώ προχωράει και στην προσθήκη σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.

Επίσης, στο πλαίσιο των κινήσεων που υλοποιεί η Καλλιμάνης, παρουσίασε και τις νέες συσκευασίες για ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων της, συστήνοντας την ανανεωμένη εταιρική της ταυτότητα. Η νέα ‘εικόνα’ συνδέει το σήμερα με την ιστορία και την εξειδίκευσή της στον τομέα των κατεψυγμένων ψαριών και θαλασσινών, όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία 65 χρόνια.

Στον σχεδιασμό της Καλλιμάνης είναι εκτός των άλλων να εμπλουτίσει όλες τις κατηγορίες των προϊόντων της με νέους κωδικούς, επιδιώκοντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή για προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και διατροφική αξία.

Η εταιρεία έχει συνδεθεί άρρηκτα με την παραγωγική και βιομηχανική δραστηριότητα του Αιγίου. Ενισχύει την τοπική οικονομία και το εγχώριο ΑΕΠ, ενώ οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Η Καλλιμάνης αυτή τη στιγμή διατηρεί 2 υπερσύγχρονες βιομηχανικές μονάδες στο Αίγιο και ευρεία γκάμα καινοτόμων προϊόντων της θάλασσας, όπως είναι τα φυσικά και παναρισμένα αλιεύματα καθώς και τα ημιέτοιμα γεύματα με βάση τα ψάρια και τα θαλασσινά, τα οποία απευθύνονται στα ελληνικά σούπερ μάρκετ και στην εγχώρια αγορά του HoReCa. Αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες στον κλάδο της στην ελληνική αγορά, προσβλέποντας ταυτόχρονα να πετύχει την ισχυροποίηση της μάρκας της και στο εξωτερικό μέσα στα επόμενα χρόνια.

You may also like

Comments are closed.