ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Aχαϊα: Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια στα ορεινά -Κλειστά τα σχολεία στα Καλάβρυτα

Facebook
Twitter
Νέο κύμα κακοκαιρίας σε εξέλιξη από το πρωί σήμερα με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αχαΐας.

Υποχρεωτικά με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθν. οδό Πούντα Καλάβρυτα και από Καλάβρυτα προς Χιονοδρομικό ενώ αγώνα δρόμου δίνουν τα συνεργεία από χθες το απόγευμα για να ανοίξει ο δρόμος από Περιστέρα (ορεινή Αιγιάλεια) προς Χιονοδρομικό-Καλάβρυτα αλλά και για να ανοίξει ο επ. δρόμος από Αίγιο προς την Κοινότητα Παρασκευής που είναι κλειστός από προχθές λόγω κατολίσθησης στο 14ο χλμ.

Υποχρεωτικά με αλυσίδες η κυκλοφορία από Πάτρα προς Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας και από Κλειτορία προς Καλάβρυτα μέσω Πριόλιθου αλλά και Λουσών. 

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του αντιδημάρχου Ευθ. Φλογερά για τα σχολεία στα Καλάβρυτα

Με έκτακτη απόφαση, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και των κινδύνων που δημιουργούνται για τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, προς και από τις σχολικές μονάδες
Ενημερώνω ότι κλειστός θα παραμείνει και ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός”.
Που χρειάζονται αλυσίδες

Στην Αχαΐα, είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία:

  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Πούντας
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – χιονοδρομικού κέντρου, από το ύψος του 8ου χιλιομέτρου
  • Στην επαρχιακή οδό Ακράτας – Ζαρούχλας, από το ύψος της κοινότητας Βαλιμής
  • Στην επαρχιακή οδό Αιγείρας – Περιθωρίου, από το 13ο χιλιόμετρο και άνω
  • Στην επαρχιακή οδό Αιγείρας – Συνέβρου, από το ύψος του 9ο χιλιομέτρου
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Λουσών
  • Στην επαρχιακή οδό Ελαιώνα – Καλαβρύτων, μέσω Μαμουσιάς, Δουμενών και Ζαχλωρούς
Ερχεται το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αναμένεται ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων, που κατά διαστήματα θα είναι έντονες.

Οπως αναφέρει το meteo.gr, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Τρίτης οι χιονοπτώσεις, που θα είναι τοπικά έντονες, θα επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αττικής, της Βοιωτίας και της Εύβοιας. Ωστόσο, οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου επισημαίνουν ότι “η ακριβής πρόγνωση για το χωρικό και χρονικό προσδιορισμό των ισχυρών χιονοπτώσεων δεν είναι πάντα εύκολη και απαιτείται συνεχής μελέτη των τελευταίων προγνωστικών δεδομένων”.

Μαρουσάκης: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόγνωση του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος με ανάρτησή του έκανε λόγο για νέο χιονοκύμα. “Και τα τελευταία στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο από το προγνωστικό μας σύστημα συγκλίνουν σε νέα επιδείνωση του καιρού από τις αμέσως επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής. Αυξημένες οι πιθανότητες αυτό το νέο χιονοκύμα να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!” έγραψε χαρακτηριστικά.

Καλλιάνος: Χιόνια έως και την Πέμπτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει χιονοπτώσεις κατά διαστήματα έως και την Πέμπτη “ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στις παρακάτω περιοχές:

▪️ Νότια Χαλκιδική
▪️Ανατολική & Νότια Θεσσαλία
▪️Σποράδες & Εύβοια
▪️Κεντρική & Ανατολική Στερεά
▪️Αττική
▪️Ανατολική Πελοπόννησος
▪️ΒΑ, Κεντρικό & Νότιο Αιγαίο”

Αρναούτογλου: Επιμένουν οι μπόρες χιονιού με ενισχυμένο βοριά

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου παγερή θα είναι η εβδομάδα που διανύουμε και ειδικά τη νύχτα η θερμοκρασία θα πέφτει πολύ και θα σχηματίζεται παγετός. Τα ανοίγματα του καιρού θα επιτρέπουν στο χιόνι να λιώνει μέσα στην ημέρα, αλλά το βράδυ θα παγώνει πάλι ακαριαία ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα.

Σήμερα οι μπόρες χιονιού θα επιμείνουν στις περιοχές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες ενώ πολλές περιοχές θα έχουν ηλιοφάνεια -κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια-, με “δόντια” όμως, καθώς ο βοριάς θα κρατήσει τις θερμοκρασίες πολύ χαμηλές.

ΧΙΟΝΙΑ

Μετά το μεσημέρι της Τρίτης, οι μπόρες χιονιού θα εξασθενήσουν ή θα περιοριστούν στα πιο ορεινά ενώ το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά στις περισσότερες περιοχές, εκτός Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Σποράδων, Κυκλάδων και Κρήτης, όπου οι μπόρες θα διατηρηθούν. Στις παραπάνω περιοχές μάλιστα δεν αποκλείεται αυτές οι μπόρες χιονιού να πυκνώσουν μέσα στις βραδινές ώρες της Τρίτης προς Τετάρτη.

Στην Αττική, η Τρίτη θα ξεκινήσει με μπόρες χιονιού, πιο έντονες στα ορεινά και βορειοδυτικά. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ορεινό κομμάτι του νομού ενώ το βράδυ αναμένονται νέες μπόρες χιονιού ασθενούς έως και μέτριας έντασης.

Οι άνεμοι βοριάδες στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 1 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία το πρωί θα έχουν λίγα σύννεφα, περισσότερα στην Χαλκιδική, ενώ μέσα στην ημέρα θα βγάλει αρκετό ήλιο. Το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά αλλά υπάρχει η πιθανότητα για παροδικές χιονοπτώσεις στα νότια και ανατολικά της Χαλκιδικής.

Οι άνεμοι στα ανοιχτά θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 2 με 5 βαθμούς Κελσίου.

Η παγωνιά θα διατηρηθεί μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας με μια μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, ωστόσο μέχρι και τα μέσα του μήνα υπάρχουν ενδείξεις για νέα κύματα κρύου που θα επισκεφτούν τη χώρα μας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top