ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αχαΐα: Όχι των Δημάρχων στο κλείσιμο του διακόπτη του οδοφωτισμού!

Facebook
Twitter
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η οδηγία προς τους δημοτικούς άρχοντες για μείωση του οδοφωτισμού ως αντίβαρο στην υπέρογκη αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και της ανάγκης για εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, τα οποία απευθύνονται σε έναν μεγάλο βαθμό και προς τους δήμους με ποινή την εξαίρεση από προσλήψεις και επιδοτήσεις όσων δεν συμμορφώνονται, δεν βρίσκουν σύμφωνους τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης. Οι δήμαρχοι λένε ότι είναι πρακτικά ανεφάρμοστα και ατελέσφορα, ενώ προειδοποιούν ότι η μείωση του οδοφωτισμού της τάξης του 10% θα μπορούσε να δημιουργήσει ζητήματα ασφάλειας των πολιτών.

Ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής εμφανίστηκε πολύ επιφυλακτικός για το μέτρο της εξοικονόμησης ενέργειας με περιορισμούς στη λειτουργία του οδοφωτισμού. To θέμα θα εξεταστεί σε συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων, προκειμένου να υπάρξει συνολική και αντιπροσωπευτική τοποθέτηση για το πρόβλημα, γιατί η ενεργειακή κρίση επιβαρύνει υπέρμετρα το ταμείο των δήμων.

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύροw Μυλωνάw εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις, για το κατά πόσο είναι εφικτή η υλοποίηση στοχευμένων περιορισμών στη λειτουργία του δημοτικού οδοφωτισμού, λόγω έλλειψης ψηφιακών δικτύων.

Οι περισσότεροι δήμοι δεν έχουν συστήματα τηλεμετρίας ώστε να μπορούν να ελέγξουν κεντρικά τον φωτισμό της πόλης τους. Στον Δήμο Αιγιάλειας, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για τον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό Βασίλης Χριστόπουλος, ανέφερε σ ότι τεχνικά δεν υπάρχει τρόπος αυτή τη στιγμή για τον τηλεέλεγχο του δημοτικού οδοφωτισμού, τον οποίο τουλάχιστον στο Αίγιο, ελέγχει η ΔΕΗ.

Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ

Η γέφυρα ΡίουΑντιρρίου ανακοίνωσε ότι αναστελει τον τακτικό διακοσμητικο φωτισμό τα βράδια του Σαββάτου πλην εξαιρέσεων, λόγω της ενεργειακής κρίσης και την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει δρομολογήσει την αναστολή της καθιερωμένης σαββατιάτικης φωταγώγησης με τον γαλάζιο διακοσμητικό φωτισμό, από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, με εξαίρεση περιπτώσεις σημαντικών εθνικών ή διεθνών επετείων, κατά τις οποίες η Ζεύξη θα φωταγωγείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το συγκεκριμένο μέτρο, εκτός του ότι κρίθηκε απαραίτητο για την αντιμετώπιση της εν εξελίξει κρίσης, συνάδει και με τη γενικότερη περιβαλλοντική στρατηγική της εταιρείας, στην οποία δίδεται ιδιαίτερη έμφαση επί σειρά ετών.

Μέσα από την εφαρμογή νέων μέτρων και διαδικασιών διαχείρισης, αλλά και την υιοθέτηση καθημερινών πρακτικών σε όλο το φάσμα των εργασιών λειτουργίας και συντήρησης, το ανθρακικό αποτύπωμα της Γέφυρας έχει μειωθεί κατά 84,5% από το 2015 ως σήμερα.

Η «θυσία» αυτή επιβάλλεται από τις περιβαλλοντικές και διεθνείς περιστάσεις, τονίζει η εταιρεία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top