ΑΧΑΪΑ: Παραλιακά καταστήματα: Πληρώνουν διπλάσια ποσά απ’ ότι πέρυσι

Facebook
Twitter
3641517-850x460

Τα παραλιακά καταστήματα ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, όμως, οι επαγγελματίες θα πρέπει να πληρώσουν ένα διπλάσιο ποσό για τα τραπεζοκαθίσματα στους χώρους που θα καταλαμβάνουν με βάση τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς στον Max Fm για πρώτη φορά φέτος η όλη διαδικασία βγαίνει μέσα από έναν μαθηματικό τύπο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αντικειμενική αξία του καταστήματος και άλλους παράγοντες που φέρνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Στην περιοχή μας το αποτέλεσμα αυτό είναι κάτω από 10 ευρώ, ένας χαμηλός συντελεστής. Όμως υπάρχει μια υποσημείωση που τα.. χαλάει όλα: Το μίσθωμα για κάθε κατάστημα δεν μπορεί να είναι μικρότερο από τα ποσά που είχαν οριστεί πριν από το 2017 και μάλιστα θα πρέπει να επιλεχθεί το υψηλότερο από αυτά. Τι σημαίνει αυτό για την περιοχή μας;

Το μίσθωμα φτάνει περίπου τα 20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Άρα αν ένα μαγαζί θέλει να μισθώσει έναν χώρο στα 500 τετραγωνικά μέτρα (το μέγιστο χώρο που του δίνει την δυνατότητα ο νόμος) θα πρέπει να δώσει ένα ποσό της τάξεως των 10.000 ευρώ και πάνω.

Διπλάσια ποσά, δηλαδή από ότι πέρυσι. Οπότε είναι ένα πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες που βγάζουν άδειες από την Κτηματική με το… καλημέρα της σεζόν.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top