ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΑΧΑΪΑ: “Πλασματική” η πτώση των κρουσμάτων κορονοϊού; Τι λένε οι ειδικοί

270228919 655878222259853 3068650472454695347 n 2

Είναι “μαϊμού” η πτώση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα στην Αχαϊα;

Το σίγουρο είναι ότι εδώ και καιρό αρκετοί είναι οι γιατροί και οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι με βάση τα κρούσματα που τους αναφέρονται από τους ασθενείς τους, αλλά και τα τηλέφωνα που λαμβάνουν για να δώσουν τις ιατρικές τους συμβολές, ο αριθμός των επίσημων καταγραφών που εμφανίζονται από τον ΕΟΔΥ δεν συμβαδίζει.

Είναι αισθητά μικρότερο. Αυτό τονίζει εδώ και καιρό η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου. Γιατί όμως μπορεί να συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τους γιατρούς είναι μια πτυχή της χαλάρωσης που φαίνεται ότι έχει περάσει πλέον για τα καλά στους πολίτες, πάνω στο θέμα του κορωνοϊού.

Ύστερα από την πτώση των εμβολιασμών που πλέον είναι μία υπόθεση που έχει ξεχαστεί αρκετοί έχουν παύσει να κάνουν ακόμα και το rapid τεστ ή το και να το κάνουν δηλώνουν ψευδώς αρνητικοί. Έτσι από τη μία έχει μειωθεί ο αριθμός των rapid τεστ, από την άλλη και αυτά που γίνονται δεν είναι καθόλου σίγουρο αν δηλώνονται.

Οπότε τα συμπεράσματα που εξάγονται από τον αριθμό των κρουσμάτων δεν είναι καθόλου σίγουρο αν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Η επικείμενη χαλάρωση των μέτρων θα φέρει ακόμα μια ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση στον κόσμο, τη στιγμή που οι νοσηλείες έχουν αυξηθεί στα νοσοκομεία της Πάτρας, ενώ είναι δεκάδες τα άτομα που περνάνε τον ιό καραντίνα στο σπίτι τους.

Το μήνυμα λοιπόν και για επικοινωνιακούς λόγους που θα πρέπει να βγάλει η πολιτεία προς τα έξω, σύμφωνα με τους γιατρούς και τους επιστήμονες, είναι ότι η πανδημία ακόμα τουλάχιστον δεν είναι μία υπόθεση που έχει περάσει στο παρελθόν.

You may also like

Comments are closed.