ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αχαΐα: Πολλά ραντεβού για εμβολιασμό στο σπίτι

Facebook
Twitter
Τρία κέντρα υγείας πρωταγωνιστούν στη μάχη για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, με τη ζήτηση από τα άτομα που έχουν την δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο στο σπίτι τους να έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους δύο μήνες.

Πρόκειται για το Κέντρο Υγείας του βορείου τομέα στον Άγιο Αλέξιο, το Κέντρο Υγείας της Χαλανδρίτσας και το Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας.

Η ομάδα των γιατρών του πρώτου εμβολιαστικού κέντρου οργώνει την περιοχή από την Βενιζέλου έως στον Ψαθόπυργο, το δεύτερο πηγαίνει σε όλα τα χωριά της Τριταίας, του Φαραί και του Ερυμάνθου, φτάνοντας έως και στις περιοχές της Μεσσάτιδας στην Πάτρα, ενώ η δράση του τρίτου εκτείνεται σε όλα τα παραθαλάσσια χωριά της Δυτικής Αχαΐας, τα ορεινά της Ωλενίας και φτάνει έως στα Ροΐτικα.

Το πρόγραμμα των κατ’ οίκων εμβολιασμών αφορά ως γνωστόν τα άτομα που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους και να πάνε στο εμβολιαστικό κέντρο για να κάνουν το εμβόλιο τους.

Πρόκειται για υπερήλικες, για ανάπηρους, για άτομα με κινητικά προβλήματα ή για ασθενείς που είναι καθηλωμένοι στο κρεβάτι τους.

Αρχικά η συμμετοχή και το κλείσιμο των ραντεβού όταν το πρόγραμμα ξεκινούσε στα μέσα του καλοκαιριού δεν ήταν μεγάλη. Πλέον όμως αυτό έχει αντιστραφεί και υπάρχουν πολλά ραντεβού που βρίσκονται στην αναμονή.

Μπαίνει και αυτό του Νότιου τομέα στο πρόγραμμα

Λόγω της ζήτησης αυτής στις προθέσεις της 6ης ΥΠΕ ήταν να βάλει στο πρόγραμμα και το Κέντρο Υγείας του νότιου τομέα, έτσι ώστε να υπάρξει μια καλύτερη ανταπόκριση και να εξυπηρετηθεί ο κόσμος.

Στο Κέντρο Υγείας του βορείου τομέα γίνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση κοντά στα 20 με 25 ραντεβού την ημέρα για κατ’ οίκον εμβολιασμό, ενώ και στα άλλα δύο κέντρα οι επισκέψεις για τον εμβολιασμό είναι πλέον αρκετές και έχουν ξεπεράσει το καθένα τους 200.

Ο μέσος χρόνος αναμονής όταν ένα άτομα κλείνει είτε ηλεκτρονικά, είτε με τηλεφωνική επικοινωνία το ραντεβού του ήταν περίπου μία εβδομάδα, ενώ το βάρος των εμβολιασμών έχει δοθεί σε αυτούς που είναι να κάνουν την πρώτη δόση, αφού αν μολυνθούν η κατάσταση της υγείας τους θα οδηγήσει πιθανότατα στο νοσοκομείο.

Το θετικό λοιπόν είναι ότι ο κόσμος πλέον, ακόμα και αυτός που βρίσκεται απομονωμένος στο σπίτι του, ανταποκρίνεται και έχει συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού του.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top