ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΑΧΑΪΑ: «Πονοκέφαλος» ο συντελεστής της Κτηματικής για τα παραλιακά μαγαζιά

Facebook
Twitter
3874525

Ένας σημαντικός αριθμός των παραλιακών καταστημάτων εστίασης γύρω από την Πάτρα έχουν ανοίξει.

Αυτά που είναι κλειστά περιμένουν να πάρουν την τελική έγκριση και άδεια από την Κτηματική, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα. Έτσι στο σύνολο τους τα παραλιακά καταστήματα εστίασης μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι ανοικτά.

Αυτά που οι ιδιοκτήτες του έχουν πάρει απόφαση να ανοίξουν. Γιατί υπάρχουν και ορισμένοι που το σκέφτονται και άλλοι που δεν πρόκειται να κάνουν φέτος το εγχείρημα λόγω της αυστηρής νομοθεσίας που υπάρχει.

Όμως πέρα από αυτό «πονοκέφαλος» υπάρχει στους επαγγελματίες για τα μισθώματα που θα πρέπει να πληρώσουν την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και παραλιών, βάση του συντελεστή που αποδίδει για την κάθε περιοχή η Κτηματική.

Ο συντελεστής αυτός για την περιοχή μας είναι στα οχτώ ευρώ το τετραγωνικό. Όμως υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες κάποιες υποσημειώσεις που ανεβάζουν τον συντελεστή αυτόν στα 20 με 22 ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό; Αν ένα κατάστημα θέλει να μισθώσει έναν χώρο γύρω στα 500 μέτρα θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό που ξεκινάει από τα 10.000 ευρώ και φτάνει τα 12 με 13 χιλιάδες ευρώ. Με το καλημέρα. Θυμίζουμε ότι ο καφές στα παραλιακά καταστήματα εστίασης της Πάτρας θα είναι κοντά στα 4,50 ευρώ.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top