ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αχαΐα: Πώς γίναμε… Έβρος με καταδιώξεις διακινητών-μεταναστών!

Facebook
Twitter

Άλλαξαν τα δεδομένα σε σχέση με την διακίνηση παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας, με την Αχαΐα να αποτελεί πλέον τον κέντρο διερχομένων αλλά και κατάληξης πολλών αλλοδαπών χωρίς χαρτιά που μεταφέρουν οι διακινητές.

Όπως πληροφορείται η «Πολιτεία» κυρίως εξαιτίας της έλλειψης εργατικών χεριών, σε πολλές περιοχές της Αχαΐας τα κυκλώματα διακίνησης μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες με αποτέλεσμα η Αστυνομία να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση για τον εντοπισμό τους.

«Σταμάτησε ο Έβρος και η διακίνηση μεταναστών άρχισε να απασχολεί την Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή» ανέφερε στην «Πολιτεία» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σχολιάζοντας ένα σοβαρό περιστατικό καταδίωξης το οποίο εξελίχθηκε το πρωί του Σαββάτου, το οποίο μάλιστα παρ’ ολίγο να καταλήξει σε σοβαρό τροχαίο, θυμίζοντας ανάλογα περιστατικά με απώλειες ζωών που έχουν καταγραφεί πρόσφατα στην Εγνατία Οδό.

ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

Πιο συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν περί τα έξι άτομα (κατά πάσα πιθανότητα και μετανάστες), δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών στην Ιόνια Οδό, στο ύψος της Άρτας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη. Ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και κατάφερε μετά από ώρα να μπει στην Αχαΐα, όπου η καταδίωξή του συνεχίστηκε από αστυνομικούς της Πάτρας.

Ο οδηγός κατευθύνθηκε και μπήκε στην Πατρών Πύργου, όπου στο ύψος των Ροϊτίκων, όπου ξεκινά μονοδρόμηση λόγω των έργων για τον νέο δρόμο, μπήκε στο ρεύμα όπου κινούνταν οχήματα προς Πάτρα ακολουθούμενο διαρκώς από περιπολικό. Όπως είναι φυσικό η αδρεναλίνη «χτύπησε κόκκινο» αφού ανά πάσα στιγμή η καταδίωξη θα μπορούσε να καταλήξει σε τραγωδία με την πρόκληση σοβαρού τροχαίου, κάτι που ευτυχώς αποφεύχθηκε με την σύνεση που έδειξαν οι αστυνομικοί. Ωστόσο το όχημα συνέχισε την πορεία του και κοντά στην πρώτη διασταύρωση της Κάτω Αχαΐας, ο οδηγός έστριψε και εξαφανίστηκε μέσα στα χωράφια.

ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΣΩΜΕΡΣΕΤ

Ακόμη μία περίπτωση διακίνησης παράτυπων μεταναστών προς την Δυτική Αχαΐα σημειώθηκε πριν από δέκα περίπου ημέρες, όταν ο οδηγός αυτοκινήτου που μετέφερε αλλοδαπούς, μπαίνοντας στο Ρίο, έχασε τον έλεγχο κινούμενος επί της οδού Σώμερσετ και χτύπησε σε σταθερό σημείο. Αμέσως ο ίδιος και ακόμη ένας άνδρας εγκατέλειψαν το όχημα αφήνοντας πίσω τους μετανάστες οι οποίοι και συνελήφθησαν από αστυνομικούς αφού δεν είχαν χαρτιά παραμονής στη χώρα μας.

Μάλιστα όπως οι ίδιοι ανέφεραν στη συνέχεια στην αστυνομία, τους είχαν πει πως προορισμός τους θα ήταν το Λάππα της Δυτικής Αχαΐας, όπου είχε συμφωνηθεί να εργαστούν σε χωράφια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top