ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Aχαΐα: Σε ναούς και μοναστήρια τιμήθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου -ΦΩΤ. / ΒΙΝΤΕΟ

Facebook
Twitter
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε χθες Δευτέρα 15/8/2022 η Κοίμηση της Θεοτόκου σε όλη την Αχαΐα.

Η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, το «Πάσχα τουΚαλοκαιριού» τιμήθηκε και φέτος από χιλιάδες πιστούς, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα μοναστήρια που είναι αφιερωμένα στην Παναγία, το Γηροκομειό και την Πιτίτσα, προκειμένου να απευθύνουν προσευχή, παράκληση και να αποτίσουν τιμή προς τη Θεοτόκο, ενώ οι πιστοί σε όλες τις εκκλησίες της πόλης, αλλά και σε όλα τα χωριά τίμησαν τον Δεκαπενταύγουστο με δόξα και χαρά, χωρίς τα περιοριστικά μέτρα των προηγούμενων δύο καλοκαιριών.

Στην Ιερά Μονή Γηροκομειού, τόσο την παραμονή, όσο και χθες ανήμερα της εορτής, ανηφόρισαν χιλιάδες πιστοί για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας.

εικόνα Viber 2022 08 15 14 25 25 329

Στην πανηγυρική ιερά αγρυπνία η οποία ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες της Δευτέρας χοροστάτησε ο σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος συνοδεία του βοηθού Επισκόπου Κερνίτσης κ.Χρυσάνθου και του Καθηγούμενου της Ι.Μ.

εικόνα Viber 2022 08 15 14 24 37 168

Ο Μητροπολίτης Πατρών χοροστάτησε και στην χθεσινή πρωινή πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία στην οποία κήρυξε και τον θείο λόγο. Στις 6 το απόγευμα χθες εψάλη μεθεόρτιος εσπερινός ενώ στις 9 το βράδυ ξεκίνησε ιερά αγρυπνία.

ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ

Πλήθος πιστών συμμετείχε στις διήμερεςθρησκευτικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας στην Πιτίτσα και στους ιερούς ναούς της Παναγίας Αλεξιωτίσσης, Κοίμησης Θεοτόκου Παραλίας Οβρυάς, Δρεπάνου, Καστελλοκάμπου, Ελεκίστρας, Σουλίου,Μοίρας, Κρυσταλόβρυσης, Σαραβαλίου, Λακκόπετρας, Άνω Αχαΐας, Λογοθέτη, Κρίνου, Ερυμάνθειας, Κυδωνιών, Ελληνικού, Χαλανδρίτσας, Λαμπιρίου κ.ά.

ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΛΛΑΡΙΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε οΔεκαπενταύγουστος και στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, στην οποία φυλάσεται η κηρόχυτη εικόνα της Θεοτόκου, έργο του Ευαγγελιστού Λουκά, κατά την ορθόδοξη παράδοση. Είναι η αρχαιότερη ει κόνα της Παναγίας μας. Πόλο έλξης των πιστών αποτέλεσε και
η Ιερά ΜονΜακελλαριάς που βρίσκεται νοτίως του χωριού των Λαπαναγών, ενώ γιόρτασαν επίσης ο Μητροπολιτικός Ναός της ΚοιμήσεωςΘεοτόκουΚαλαβρύτων, η ΙεράΜονή της Αγίας Λαύρας, καθώς επίσης οι φερώνυμοι Ναοί στη Λαππάτα, στην Άνω Βλασία, Δροσάτο, Κέρτεζη, κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΗΜΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΟΜΗΤΩΡΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top