ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Στάση εργασίας στην Πειραιώς – «Ξεσηκωμός» για το λουκέτο σε τέσσερα καταστήματα

trapeza peiraios
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς, να κλείσει τέσσερα ακόμη υποκαταστήματά της στην Αχαΐα.

Πρόκειται για τα υποκαταστήματα στα Καλάβρυτα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στην Κάτω Αχαΐα και στο κέντρο της Πάτρας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) στην απόφαση αυτή αποφάσισε να απαντήσει με 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 24/5 στο Νομό Αχαΐας και ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας στις 10:30 π.μ. στο κατάστημα Κάτω Αχαΐας, καταγγέλλοντας πως η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για τους ανθρώπους της περιφέρειας, όπως και για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του «η στρατηγική αυτή της βίαιης συρρίκνωσης του δικτύου, δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές, πελατοκεντρικές τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων και ταυτόχρονα, πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις, ενώ γίνεται προσπάθεια περικοπής θέσεων εργασίας».

You may also like

Comments are closed.