ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΑΧΑΪΑ: Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα των νέων μέτρων και των σαρωτικών ελέγχων

Facebook
Twitter

Αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή των νέων μέτρων περιορισμού της έξαρσης της πανδημίας, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 6 Νοεμβρίου και υπ’ ατμόν βρίσκονται τις τελευταίες ώρες επιχειρήσεις, δημόσιοι φορείς και ελεγκτικοί μηχανισμοί, προκειμένου να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για την εφαρμογή των υγειονομικών περιορισμών.

Για το Μέγαρο Μαξίμου, τα αυριανά μέτρα αποτιμώνται ως «ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα»,   ενώ αποσκοπούν στον αυστηρότερο έλεγχο της εισόδου των ανεμβολίαστων σε μαζικούς χώρους. Για το λόγο αυτό, από αύριο και μόνο για τους ανεμβολίαστους πολίτες ισχύουν τα εξής:

Εργασία στο δημόσιο/ιδιωτικό τομέα

Προσέλευση ανεμβολίαστων εργαζομένων σε όποια θέση (και για εργαζόμενους σε χώρους λατρείας) με 2 υποχρεωτικά (αρνητικά) τεστ σε εβδομαδιαία βάση (rapid test ή τεστ PCR).

Είσοδος με υποχρεωτικό τεστ (rapid test ή τεστ PCR) σε:

• δημόσιες υπηρεσίες,

•τράπεζες,

•μικτούς χώρους διασκέδασης

•ανοιχτούς χώρους διασκέδασης

• εμπορικά κέντρα

•κομμωτήρια

Η Ιερά Σύνοδος χθες απηύθυνε σύσταση για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, όπως του εμβολιασμού αλλά και της διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων για τους ανεμβολίαστους.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας».

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος προτρέπει εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν και υπενθυμίζει την υποχρέωση των υπηρετούντων στους ναούς (δηλαδή ιερείς και προσωπικό) να υποβάλλονται σε δύο διαγνωστικά τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr test), σύμφωνα με τους υγειονομικούς περιορισμούς που ισχύουν από αύριο.

Ως προς τον έλεγχο των πιστοποιητικών, η εγκύκλιος εξουσιοδοτεί για την αποστολή αυτή τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και τα Ηγουμενοσυμβούλια (για τα μοναστήρια), δεδομένου ότι -όπως υπενθύμιζαν κυβερνητικοί κύκλοι- σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας, λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.

Στον αντίποδα, ελεύθερη είσοδος για ανεμβολίαστους προβλέπεται μόνο σε:

•χώρους προμήθειας τροφίμων – σούπερ μάρκετ

•φαρμακεία

Επιπλέον, υποχρεωτική χρήση μάσκας και αυστηρή τήρηση των αποστάσεων προβλέπεται απαρέγκλιτα και για τους εμβολιασμένους οπαδούς ομάδων που παρακολουθούν δια ζώσης αθλητικές διοργανώσεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση επικρέμεται ποινή για την αθλητική ομάδα, η οποία θα αφορά στην απουσία φιλάθλων σε επόμενους αγώνες.

Μετά τις τελευταίες αλλαγές, η σκυτάλη της εφαρμογής των μέτρων περνά πλέον στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι συνιστούν τη συμμόρφωση ως προς τους νέους περιορισμούς από την πρώτη κιόλας ημέρα, καθώς οι έλεγχοι προβλέπονται σαρωτικοί σε όλη τη χώρα, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top