Αχαΐα: Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλου

Facebook
Twitter
KALOGEROPOULOS-DHMHTRHS-768x459

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δήλωσε για την απώλεια του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου: 

«Εκφράζω την θλίψη μου για τον θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου. Ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με τον γειτονικό μας Δήμο.

Λειτουργώντας για το καλό του τόπου του, υπηρέτησε τους δημότες, κάνοντας ό,τι καλύτερο γι’ αυτούς, κρίνοντας πάντα από την δική του πολιτική οπτική, τα ζητήματα της Τοπικής Διοίκησης. Φεύγοντας, αφήνει πίσω του το δικό του έντονο αποτύπωμα.

Συλλυπητήρια από καρδιάς, στην οικογένεια και στους οικείους του».

 

Δήλωση Προέδρου Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα για τον θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου

Το οδυνηρό νέο της απώλειας του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου θλίβει εκτός από την οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους ολόκληρη την Αχαΐα, τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και όλους όσους γνώρισαν αυτόν τον μοναδικό άνθρωπο.

Με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο μας δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούμε για αρκετά χρόνια, καθώς εκείνος από το μετερίζι της Αυτοδιοίκησης ήταν πάντα πρόθυμος να συνεισφέρει σε κοινές προσπάθειες και πρωτοβουλίες για το μέλλον της περιοχής. Πάντα ανοιχτός, με γρήγορο και καθαρό μυαλό, με ξεχωριστές και πολλές φορές πρωτοποριακές ιδέες, αγαπούσε την Αιγιάλεια και πάλευε για αυτήν, τόσο από το αξίωμα του Δημάρχου Συμπολιτείας που υπηρέτησε για χρόνια, όσο και από αυτό του Δημάρχου Αιγιαλείας , έχοντας τιμηθεί δύο φορές από τους πολίτες.

Ο ίδιος δικαίως θεωρείτο ανάμεσα στους κορυφαίους γνώστες των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε όλη τη χώρα.

Δυστυχώς, παρότι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έδινε συνεχώς στη ζωή του μάχες, τις οποίες συνήθως κέρδιζε, αυτή τη φορά δεν του δόθηκε η δυνατότητα να παλέψει και να κερδίσει για άλλη μια φορά.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δημήτρη καλό ταξίδι

 

Χριστίνα Αλεξοπούλου
τ. Υφυπουργός Μεταφορών, Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Δημάρχου Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλου, του ανθρώπου που ξεχώριζε για τη μαχητικότητά του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο αγώνας του για ζωή, απέναντι στην ασθένειά του, ήταν σύντομος, αλλά θαρραλέος και αξιοπρεπής, γεγονός που θα μείνει στη μνήμη μας.

Στην οικογένειά του και στους οικείους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

 

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του για την απώλεια του Δημάρχου Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής ανέφερε:

«Με βαθιά θλίψη, αποχαιρετούμε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με αφοσίωση, ήθος και όραμα τον τόπο του και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος υπήρξε παράδειγμα ηγεσίας και προσφοράς, ένας άνθρωπος που νοιαζόταν πραγματικά για την ευημερία των πολιτών και την πρόοδο της κοινωνίας μας.

Το έργο του και η αγάπη του για την τοπική κοινωνία θα παραμείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων μας. Σήμερα, η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, ο καλός φίλος και συναγωνιστής Δημήτρης  θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας, και το έργο του θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος μετά από την είδηση της απώλειας του Δημήτρη Καλογερόπουλου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα λόγια είναι «φτωχά» όταν φεύγουν από τη ζωή πολύτιμοι φίλοι, συνεργάτες και σπουδαίοι άνθρωποι. Ο Δημήτρης  υπήρξε ένας ακούραστος μαχητής της ζωής,  ένας  εργάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ένας άξιος οικογενειάρχης. Με αγάπη, αφοσίωση και θέληση προσέφερε τα μέγιστα στον τόπο του. Εξελέγη πρώτος Δήμαρχος  Συμπολιτείας το 1998 και επανεξελέγη άλλες δύο φορές, έως και το 2010 για τρεις συνεχόμενες τετραετίες. Κατόπιν, εξελέγη Δήμαρχος Αιγιαλείας για δύο συνεχείς θητείες το 2019 και τον Οκτώβριο του 2023.

Προσωπικά o Δημήτρης υπήρξε στενός μου φίλος. Ήταν ένας γνήσιος άνθρωπος με τον οποίο συμπορευτήκαμε μαζί σε κοινούς αγώνες και κοινές προσπάθειες για το καλό του τόπου μας. Θέλω να εκφράσω μέσα από την καρδιά μου τα συλλυπητήριά μου στη σύζυγό του Σοφία, στα παιδιά του Κώστα και Ζωή, καθώς και στους οικείους  του. Η  ισχυρή του προσωπικότητα, η αποφασιστικότητά του και το χαμόγελό του θα μείνουν χαραγμένα μέσα την καρδιά μου για πάντα.

Αντίο φίλε!»

 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας για τον θάνατο του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, έκανε την εξής δήλωση: 

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση την τοπική κοινωνία και άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Αιγιάλεια. Η αφοσίωση και το πάθος του για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αποτελούν παράδειγμα για όλους εμάς που υπηρετούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Η απώλειά του δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό και το έργο του θα συνεχίσει να μας εμπνέει.»

 

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα- Ενωμένοι Μπορούμε», Σπύρος Σκιαδαρέσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και όλα τα μέλη της εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Δημάρχου Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο οποίος «υπηρέτησε» επί πολλά χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση με υπευθυνότητα, αφοσίωση, πάθος και ανιδιοτέλεια.

Ο πρόωρος χαμός του Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο οποίος εξελέγη Δήμαρχος Αιγιαλείας για δεύτερη συνεχή θητεία δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στην τοπική κοινωνία. Ξεχώριζε για την αγάπη και τον οραματισμό του για την Αιγιάλεια και την αγωνιστικότητα του, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων και στη δρομολόγηση σημαντικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Δυστυχώς, πρώτα για τον ίδιο και μετά για την Αιγιάλεια, αλλά και την Αχαΐα, έφυγε νωρίς αφήνοντας ανεκπλήρωτα τα σχέδια και τα όνειρά του για ένα καλύτερο μέλλον, όπως ο ίδιος το είχε φανταστεί. Είμαστε όμως σίγουροι, ότι υπάρχουν άξιοι συνεχιστές του έργου του.

Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Αντιπροσωπεία της παράταξης με επικεφαλής τον Σπύρο Σκιαδαρέση θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.

 

Για τον θάνατο του δημάρχου Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο πολιτευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θέμης Μπάκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ανείπωτη θλίψη προκαλεί, απολύτως δικαιολογημένα, ο θάνατος του δημάρχου Αιγιαλείας, Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Έφυγε από κοντά μας ένας σημαντικός άνθρωπος, που νοιαζόταν ιδιαίτερα για τον τόπο του, είχε όραμα, και υπηρέτησε με προσήλωση την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος διακρινόταν για το ήθος του, τη μετριοπάθεια του, τις αρχές του και τις αξίες του, ενώ έχαιρε σεβασμού και εκτίμησης από όλους, μηδέ εξαιρουμένων των πολιτικών αντιπάλων του.

Είναι προφανές ότι ο θάνατος του αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, τόσο στην αγαπημένη του Αιγιαλεία όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου»

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top