ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Aχαια: Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά – Σε συναγερμό παραμένουν οι αρχές – Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν 5 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη

fotia11
Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι των πληττόμενων από τη μεγάλη φωτιά στην Αιγιάλεια Αχαΐας, με τις επιχειρήσεις να κατάσβεσης να συνεχίζονται.

Ολονύχτιες οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, ενώ με τον πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν εκ νέου και οι ρίψεις νερού από αέρος – Τουλάχιστον 20 σπίτια έχουν καεί στη Ζήρια – Άνοιξε η εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου. Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρου και 77 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
Παράλληλα, επανεκκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρες οι ρίψεις νερού από αέρος, από πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

16 διακομιδές στα νοσοκομεία

Συνολικά, οι τραυματίες από την πυρκαγιά ανέρχονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε 16.

Στο νοσοκομείο του Αιγίου διακομίστηκαν 15 περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.

Επτά εξ αυτών –έξι πολίτες και ένας λιμενικός– παραμένουν, σύμφωνα με την 6η Υ.ΠΕ., νοσηλευόμενοι για προληπτικούς λόγους. Η κατάσταση της υγείας τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία. Οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ενώ το έργο των δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

You may also like

Comments are closed.