ΑΧΑΪΑ: Θετικό πρόσημο στο άνοιγμα επιχειρήσεων

Facebook
Twitter
Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά τον τελευταίο 1,5 χρόνο από την πανδημία και τα lockdown τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταγραφές που έχουν γίνει από την αρχή του νέου έτους στην υπηρεσία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, αφήνουν την ελπίδα μια προοπτικής για την επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία.

Συγκεκριμένα το ισοζύγιο των εγγραφών και των διαγραφών στους καταλόγους του ΓΕΜΗ από την 1η Ιανουαρίου του 2021 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, στο κλείσιμο του γ’ τριμήνου του οικονομικού έτους, είναι θετικά και στους τρεις τομείς της αγοράς.

Πιο αναλυτικά, στον τομέα της μεταποίησης άνοιξαν κατά την διάρκεια του περασμένου 9μήνου, άνοιξαν 74 νέες επιχειρήσεις και έκλεισαν 46, με το πρόσημο μεταξύ των εγγραφών και των διαγραφών να ανέρχεται στο +28.

Στον τομέα του εμπορίου τα καταστήματα που ξεκίνησαν την δραστηριότητα τους έφτασαν τα 196, ενώ 72 ακολούθησαν τον αντίθετο δρόμο. Το πρόσημο έτσι στον τομέα του εμπορίου για το ίδιο διάστημα πάντα φτάνει το +124.

Στις υπηρεσίες, δηλαδή κατά βάση στην εστίαση, είχαμε και αυτή την περίοδο εκτόξευση της επιχειρηματικότητας. Άνοιξαν 378 επιχειρήσεις εστίασης, έκλεισαν 75 και έτσι το πρόσημο μεταξύ εγγραφών και διαγραφών ήταν στο +303.

Όλα αυτά τα στοιχεία σε μία περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας το πρώτο τετράμηνο η αγορά ήταν κλειστή εξαιτίας της καραντίνας και του lockdown και υπήρξε σημαντική αρνητική επιρροή λόγω της πανδημίας και των μέτρων προστασίας που ειδικότερα την εστίαση δεν την άφησαν να λειτουργήσει με μία κανονικότητα.

Συνολικά, από την αρχή του έτους έως στις 28 Σεπτεμβρίου είχαμε και στους τρεις τομείς 648 νέες επιχειρήσεις, 193 που έκλεισαν, με το θετικό πρόσημο μεταξύ των εγγραφών και των διαγραφών να είναι στο +455.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top