ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΑΧΑΪΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Παρά τις ελλείψεις ο… Άραξος “βάζει” πήχη στους 160.000 επιβάτες!

Facebook
Twitter

 

Μια «χούφτα» υπάλληλοι στοχεύουν «ψηλά»!

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Στις 160 χιλιάδες επιβάτες μπαίνει ο στόχος για φέτος το καλοκαίρι στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, όπως δηλώνει στην «Πολιτεία» ο αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας. Τονίζοντας πως είναι ένας στόχος εφικτός με βάση τη δουλειά και την προετοιμασία που έχει γίνει. Άλλωστε πέρυσι οι τουρίστες που προσγειώθηκαν στην Αχαΐα ανήλθαν σε 142.000. Αριθμός ρεκόρ αν υπολογίσει κανείς ότι το μεγάλο «πικ» ήταν το 2018-2019 με 186.500 επιβάτες αλλά έπειτα υπήρξε απότομη πτώση λόγω πανδημίας αλλά και πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας. Και τώρα, με τον νέο πόλεμο στο Ισραήλ, απ’ όπου επίσης είχαμε πτήσεις, θα υπάρξει νέο κενό. Έτσι, ο πήχης στους 160 χιλιάδες ταξιδιώτες θα αποτελεί μέγα επίτευγμα!

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

1) Γκουβίτσας (1)

 

Και όλα αυτά, παρά τα πολλαπλά προβλήματα που συνεχίζει να έχει το αεροδρόμιο του Αράξου. Προβλήματα σε συντήρηση, σε υποδομές, αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό. Ξεκινώντας απ’ το τελευταίο, ο κ. Γκουβίτσας ενημέρωσε ότι

«το αεροδρόμιο χρειάζεται προσλήψεις. Είμαστε στο σύνολο 14 άτομα αλλά το καλοκαίρι που είναι φουλ οι ανάγκες μένουμε 9. Έχω 4 πυροσβέστες οδηγούς που φεύγουν στα νησιά, ο ένας από τους δύο στις τηλεπικοινωνίες επίσης αποσπάται άρα μένει μόνο ο ένας, άλλοι διοικητικοί κι αυτοί φεύγουν, εκεί δηλαδή που χρειαζόμαστε αύξηση έχουμε μείωση και δεν βγαίνουν οι βάρδιες».

Όσο για το πόσοι εργαζόμενοι θα απαιτούνταν; Ο αεροιλιμενάρχης μιλά για τριπλάσιο αριθμό, επικαλούμενος αντίστοιχα στοιχεία άλλων περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά λέει ότι: «ακόμα και μια μικρή ενίσχυση να είχαμε, καλά θα ήταν».

 

 

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια με τον κλιματισμό. Το αεροδρόμιο δεν είχε ποτέ κλιματιστικά παρά τα έγγραφα με αιτήματα που εστάλησαν. Ξενοδοχειακό συγκρότημα χάρισε πρόπερσι τέσσερα κλιματιστικά! Φέτος όμως και συγκεκριμένα στις 21 Μαΐου, επιτέλους μπαίνει το συνεργείο για να γίνει ολοκληρωμένη κλιματιστική εγκατάσταση στα γραφεία και τους χώρους υποδοχής.

 

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟΥ

Ο κ. Γκουβίτσας για άλλη μία φορά ευχαριστεί δημόσια την Αχαιή Υφυπουργό Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου αφού με δική της παρέμβαση εξασφαλίστηκε η ικανοποίηση του αιτήματος που υπήρχε από το… 2016, για την αποκατάσταση των πυλώνων ηλεκτροφωτισμού του αεροδιαδρόμου. Από τους τέσσερις πυλώνες λειτουργούσε μόνο ο ένας! «Κι έτσι, δεν μπορούσα να φιλοξενήσω πτήσεις νυχτερινές. Όμως τώρα το πρόβλημα αποκαθίσταται και δεν θα έχουμε πρόβλημα», τόνισε ο αερολιμενάρχης.

 

ΧΟΡΤΑ, ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Απαραίτητη είναι και η αποψίλωση που ακόμα δεν έχει γίνει πέριξ του αεροδρομίου. Ως γνωστόν είναι απαγορευτικό να μπουν φυτοφάρμακα λόγω των γειτονικών καλλιεργειών, έτσι απαιτείται το έργο της αποψίλωσης κάθε αρχή καλοκαιριού. Φέτος όμως δεν έχει ακόμα γίνει καμία ενέργεια και είναι κάτι που περιμένουν οι του αεροδρομίου, αφού, όπως εξηγεί ο κ. Γκουβίτσας «τα χόρτα έχουν φθάσει σε μεγάλο ύψος». Ένα ακόμα πρόβλημα είναι και αυτό των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών που δεν έχουν αποκατασταθεί και συντηρηθεί, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος απώλειας ρεύματος σε περίπτωση μπλακ-άουτ, αφού είναι πιθανό οι γεννήτριες του αεροδρομίου να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν! Κι ένα τελευταίο έχει να κάνει με τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων έξω από το αεροδρόμιο, που είχε υποστεί καθίζηση. Το θετικό είναι ότι επιτέλους έγινε η δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης. Το αρνητικό, όμως, είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν ολοκληρωθεί φέτος οι  εργασίες.

 

Η ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

0021

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top