ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Τραπέζια έξω, ατελώς για τους επαγγελματίες, έως 1/1/2023

Kafe
Μέχρι τις 31.1.2023 η ατελής παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση Πέτσα σε Κατσανιώτη.

Στην ανάγκη παράτασης του μέτρου δωρεάν παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα από καταστήματα εστίασης συμφώνησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Κατσανιώτης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών μετέφερε το σχετικό αίτημα των επιχειρηματιών του κλάδου εστίασης του Νομού Αχαΐας οι οποίοι λόγω της ενεργειακής κρίσης ζητούν παράταση των μέτρων στήριξης που τους παρείχε η κυβέρνηση την περίοδο της
πανδημίας.
Σε αυτό το πλαίσιο οι κ. Κατσανιώτης και Πέτσας συμφώνησαν να παραταθεί το μέτρο ατελούς παραχώρησης κοινχρηστων χώρων έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 ώστε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μην επιβαρύνονται με δημοτικά τέλη. Η σχετική ρύθμιση θα κατατεθεί στην Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε, πως «η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε και την ενεργειακή κρίση όπως κάναμε και την περίοδο της πανδημίας. Συνεχίζουμε».

Σχετική παρέμβαση έγινε πρόσφατα και από την κ. Αλεξοπούλου

You may also like

Comments are closed.